Početna Crna hronika Počelo suđenje za napad na Snajpera

Počelo suđenje za napad na Snajpera

0

Pripremno ročište, Njegošu Koprivici (36) iz Beograda i Slađanu Đorđeviću (27) iz Bojnika, koji se terete da su 12. februara prošle godine na Grbavici postavili eksplozivnu napravu ispod automobila Slobodana Milutinovića zvanog Snajper (34), održano je danas u Višem sudu u Novom Sadu. Glavni pretres u ovom predmetu zakazan je za 26. i 30. jun.

Milutinović, koji se u trenutku eksplozije nalazio u džipu „porše kajen“ zadobio povrede, ali je preživeo jer je postavljena bomba bila slabije razorne moći.

Prema nezvaničnim saznanjima, eksplozivna naprava je bila postavljena u prednji deo vozila, a bomba odjeknula u trenutku kada je pokrenuo auto, nameravajući da izađe sa parkinga. U „poršeu“ su se, kao što smo već pisali, aktivirali vazdušni jastuci, a Milutinović je ispao napolje. Tom prilikom, zadobio je povredu desnog skočnog zgloba, posekotinu šake i oguljotinu na levom kolenu.

Novosadska kriminalisrtička policija uhapsila je, krajem februara prošle godine, u spektakularnoj akciji Nj. Koprivicu i S. Đorđevića, zbog sumnje da su podmetnuli eksploziv pod džip S. Milutinovića Snajpera.

Njih dvojica su pokušali da pobegnu automobilom prilikom hapšenja, ali su sleteli u jarak na zemljanom putu.

Inače, ovo je treći put da je Milutinović bio meta napada. Prvi napad dogodio se u novembru 2013. godine kada mu je zapaljen džip „mercedes“, skupocena kola, registrovana na ime njegove tadašnje devojke, Snajper je koristio na osnovu pisanog ovlašćenja.

Podsetimo, protiv Milutinovića policija je podnela 15 krivičnih prijava, između ostalog za pokušaj ubistva 2017. godine u Beogradu kada je pretučen i teško povređen D. S. Protiv ovog Novosađanina pisane su i prijave zbog neovlašćenog posedovanja oružja, trgovine drogom, nanošenja povreda i ugrožavanja sigurnosti.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay