Početna Crna hronika Počelo suđenje za pokušaj ubistva sekirama

Počelo suđenje za pokušaj ubistva sekirama

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je počeo glavni pretres protiv okrivljenih za pokušaj ubistva sekirom mladića u Novom Sadu.

Na današnjem glavnom pretresu odbranu su izneli trojica okrivljenih, koji su razumeli optužnicu, ali i negirali dela koja im se stavljaju na teret.

Prema navodima optužnice, Novosađani Siniša Gomirac (25), Uglješa Urošev (21) i Dimitrije Pavlović (22) okrivljeni su da imaju veze sa pomenutim krivičnim delom sa kojim se povezuje i jedna N.N. osoba.

Naime, u optužnom aktu navodi se da su optuženi 19. januara 2020. godine oko 10 časova, došli do kuće gde živi oštećeni, pri čemu je Dimitrije Pavlović ostao na mestu vozača auta kojim su se dovezli, sa uključenim motorom, dok su Uglješa Urošev i N. N. izašli iz kola sa sekirama u rukama i „fantomkama“ na glavama pritrčali oštećenom Mihajlu Rađenoviću (28), koji je tada prilazio svom automobilu.

Oštećenom su potom sekirama zadali najmanje 10 udaraca i tako mu naneli teške telesne povrede opasne po život, vratili se u vozilo kojim su došli i udaljili se sa lica mesta. Nakon toga, dvojica optuženih otišli su u Loznicu gde im se ubrzo, 27. januara, priključio i Siniša Gomirac, kako bi ih obavestio o razvoju događaja, a koji je i vlasnik vozila kojim su se odvezli do mesta zločina.

Okrivljeni Siniša Gomirac koji se izjašnjavao sa bukagijama na nogama, kazao je da poznavao oštećnog, za razliku od preostale dvojice optuženih. Sva trojica su naveli gde su bili u momentu događaja zbog kojih su dovedeni iz pritvora na optuženičku klupu, ali ni jedan od njih nije potvrdio ključne navode optužnice, da su oni učestvovali u brutalnom napadu.

Okrivljeni Siniša Gomirac iznoseći svoju odbranu naveo je da je otišao u Loznicu gde su se nalazili ostali okrivljeni kako bi se oni vratili u Novi Sad sa njim, ali su oni odlučili da ostanu još koji dan kako bi sačekali da se Pavlovićev auto popravi.

Na pitanje, zbog čega mu se deo izjave razlikuje od one date u istrazi s obzirom na to da je ustupio svoj automobil za izvršenje krivičnog dela i stoga se tereti za pomaganje u pokušaju ubistva Siniša je odgovorio:

„Moja tadašnja devojka se pre mene zabavljala sa momkom iz kriminogene sredine i zbog njene i svoje bezbednosti izbegao sam da pomenem vezu između nas dvoje, kao i to da je ona koristila moj auto jer sam ja imao polomljenu ruku. Oštećeni i ja smo se povremeno družili, ali smo prekinuli svaki kontakt 2017. bez ikakvog razloga. Nismo se svađali, ali su nam se putevi razišli“, rekao je, između ostalog, okrivljeni.

Potom je optuženi Uglješa Urošev, koji se u istrazi branio ćutanjem, izneo odbranu uz poteškoće i podrhtavanje glasa, pri čemu je izjavio da nikada nije video oštećenog, niti čuo za njega.

Okrivljeni Dimitrije Pavlović je, takođe, izjavio da ne poznaje oštećenog kao i da nije imao nikakvih saznanja da je povređen. Iznoseći svoju odbranu rekao je nekoliko stvari koje su se poklopile sa odbranom Uroševa oko odlaska u Loznicu. „Kritične večeri bio sam sa drugarom kod njega kući kada me je pozvala sestra i rekla da me traži policija. Nije znala zašto me traže, a ja im se nakon toga nisam javio“, dodao je okrivljeni.

Predsedavajuća većem sudija Ivana Josifović zakazala je naredno ročište za 29. mart, kada bi trebalo da bude saslušan oštećeni Mihajlo Rađenović.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay