Početna Crna hronika Počelo suđenje za ubistvo braće iz Futoga zbog tartufa

Počelo suđenje za ubistvo braće iz Futoga zbog tartufa

0

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici juče je počelo suđenje D. E. (39) iz Jarka optuženom za ubistvo braće Predraga (43) i Stanislava Jeličića (37) iz Futoga.

Njegov brat N. E. (37), juče je, kao svedok, ispričao da su u šumu kod sela Jarak, 6. decembra 2020. godine, brat i on došli da traže tartufe i da su im, čim su stigli, prišla braća Jeličić i napala ih, nakon čega je došlo do sukoba.

On je ispričao da misli da su njega i njegovog brata braća Jeličić napala jer je kružila priča da njih dvojica bacaju otrov po šumi koji ometa njihove pse da pronađu tartufe, prenosi “Blic”.

Dok je N. E. svedočio, iz sudnice je izašla Maja Jeličić, supruga ubijenog Predraga.

– Nisam mogla da istrpim laži koje iznosi. Mrtva usta ne govore, a oni sad mogu da kažu šta god hoće – rekla je Maja Jeličić.

Podsetimo, braća Jeličić su ubijena iz vatrenog oružja početkom decembra 2020. godine u šumi u blizini sela Jarak, dok su bili u potrazi za tartufima.

Delo je u prvi mah okarakterisano kao samoodbrana, međutim, kasnije je prekvalifikovano u teško ubistvo.

Pred početak suđenja, rodbina i prijatelji ubijenih Jeličića okupili su se ispred suda, držeći transparente sa natpisima “Pravda za braću Jeličić”.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay