Početna Crna hronika Podignuta optužnica protiv Nebojše Tubića Žapca zbog smrti novosadskog investitora

Podignuta optužnica protiv Nebojše Tubića Žapca zbog smrti novosadskog investitora

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Nebojše Tubića zvanog Žabac zbog više krivičnih dela na štetu pokojnog Spasoja Miličevića (63).

Optužnicom od 24. decembra prošle godine, Tubić se tereti za dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti i krivično delo teške telesne povrede sa smrtnom posledicom, precizira se u informaciji novosadskog tužilaštva objavljenoj na sajtu ovog organa.

Za ugrožavanje sigurnosti zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine, a za drugo krivično delo od dve do 12 godina.

Tubić je uhapšen u novembru 2017. godine zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede Miličeviću (63), na parkingu na Bulevaru despota Stefana. Vlasniku zanatske građevinske radnje “Kondor” su tada drvenom letvom nanete višestruke povrede, imao je polomljena rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru, jer mu je, kako je utvrđeno obdukcijom, stalo srce.

Miličević je prebijen ispred sedišta svoje firme “Kondor gradnja”, a navodno je napadnut zbog spora oko atraktivne parcele na kojoj se nalazi njegova firma.

Tubić je u pritvoru bio od 10. novembra 2017. godine, kada je uhapšen. Polovinom marta 2018. dozvoljeno mu je da se u daljem postupku brani sa slobode, a bila mu je određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. On je tu meru kršio, napuštao je stan bez prethodnog odobrenja, čak je navodno bio viđen i u tržnom centru, pa je 18. maja 2018. bio vraćen u pritvor. Posle samo sedam dana provedenih iz rešetaka, 25. maja 2018, Tubić je ponovo pušten iz pritvora na Klisi, i dozvoljeno mu je da se brani sa slobode, jer tužilaštvo ni posle šest meseci od početka istrage nije donelo javnotužilačku odluku.

Predmet je u međuvremenu bio prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu, koje je, smatrajući da oni nisu nadležni za ovaj slučaj, tražilo od Apelacionog suda da pokrene postupak za rešavanje sukoba nadležnosti. Na kraju su sudski spisi, ipak, vraćeni u VJT.

Izvor: 021
Foto: Printscreen Youtube/Balkan info