Početna Crna hronika Podignuta optužnica za otmicu na Detelinari

Podignuta optužnica za otmicu na Detelinari

Novosadsko Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv grupe koja je krajem maja na Detelinari pokušala da otme Gorana Cvijetića (41).

Optužnica tereti Gorana Kovačevića zvanog Goranac (43), policajca Dalibora Bogdanovića zvanog Boća (40), Nenada Stevića (39), policajca iz Obrenovca Vladicu Rakića (36) i Božidara Bosnića (51). “Blic” piše da nepravosnažna optužnica njih tereti za otmicu u saizvršilaštvu, dok se Stević i Bosnić sumnjiče i za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Podsetimo, petorka je krajem maja u ulici Kornelija Stankovića organizovala Cvijetićevu otmicu tako što Bosnić i Stević, predstavljajući se kao policajci, naterali oštećenog da se preda i ubacili ga u audi, dok su ostala trojica optuženih bili u blizini, u drugom vozilu. Bosnić i Stević su krenuli ka Mostu slobode, ali ih je primetila policija i uhapšeni su na Mišeluku, dok su ostala trojica pobegla, ali su uhapšeni posle nekoliko dana.

Iako zvanično nije saopšten motiv otmice, nezvanično se moglo čuti da su članovi ove kriminalne grupe sumnjali da je Cvijetić počinio, još uvek nerazjašnjeno ubistvo Teodore Kaćanski pre godinu dana na Telepu, devojke Nenada Stevića. Sumnjalo se da je Stević trebalo da bude žrtva tog atentata, ali za sada nije razjašnjeno ko je počinilac ili naručilac.

Svi optuženi, kao i žrtva su od ranije poznati policiji i sudovima kao počinioci raznih krivičnih dela. Tako je Kovačević poznat kao prvi vođa narko klana sa teritorije Vojvodine čija grupa je pristala da se nagodi sa tužilaštvom i preda svoju imovinu stečenu prodajom droge. Za njega se pre otmice čulo u januaru, kada je kod škole “Đura Đaničić” usred dana pucano na džip u kome je bio njegov kum Niko Uskoković zvano Skole (37), koji je tom prilikom ranjen.

Oteti Cvijetić je isto poznat zbog kriminala i u pritvoru je završio neposredno nakon otmice kada ga je policija osumnjičila za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca i za podmetanje bombe pod automobil predsednika Pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislava Bokana.

Podsetimo i da su mediji špekulisali da iza svih ovih dešavanja stoji sukob dve kriminalne grupe, koji traje već neko vreme na ulicama Novog Sada, jedne kojim rukovodi Goran Kovačević Goranac i druge čiji su pripadnici povezani sa osuđivanim pripadnikom zemunskog klana Daliborom Nišavićem Čodom.

Izvor: Blic/021