Početna Crna hronika Policajac među uhapšenima zbog prevare

Policajac među uhapšenima zbog prevare

0

Novosadska policija, u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole, uhapsila je Novosađane D. I. (41) i A. I. (38), zbog sumnje na prevaru, kao i L. J. (32) i policajca M. P. (27), osumnjičene za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Sumnja se da je M. P. koji nije bio na dužnosti, u decembru prošle godine svoju službenu legitimaciju dao osumnjičenim D. I. i A. I, a potom zaustavio vozilo u kome su bila dvojica državljana Bosne i Hercegovine.

Zatim su se D. I. i A. I, kojima je prethodno L. J. dojavio kretanje vozila i informaciju o novcu, državljanima Bosne i Hercegovine lažno predstavili kao policajci i, kako se sumnja, oduzeli im 14.000 evra, odnosno deo ukupne sume koju su nosili, kako ih ne bi priveli zbog navodnog prekršaja.

Prilikom hapšenja, kod D. I. i A. I. je pronađena nelegalna municija, pa se njih dvojica terete i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policijskom službeniku M. P. sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana, a trojica osumnjičenih zadržani su do 48 sati i biće dovedeni na saslušanje u zakonskom roku.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay