Početna Crna hronika Policajac na udarce palicom odgovorio pištoljem

Policajac na udarce palicom odgovorio pištoljem

0

presuda-sudijski-cekic

Glavni pretres u procesu u kojem je novosadski policajac Miloš G. (32) okrivljen za pokušaj ubistva, nastavljen je u Višem sudu pregledom video-snimaka koji su zabeležili događaj, kao i iznošenjem odbrane okrivljenog i davanjem izjave oštećenog.

Po optužnici, Miloš G. je pokušao da ubije Dejana M. 19. januara prošle godine, oko sedam sati ujutro, u Daničićevoj ulici pored Gimanzije “Jovan Jovanović Zmaj”. On je, nakon što su se verbalno sukobili zbog nesuglasica u saobraćaju i nakon što ga je Dejan M. udario dva puta palicom u leđa, izvadio službeni pištolj, uperio ga ovom u glavu, a drugom rukom ga gurao prema zidu Gimnazije. Pretio je da će ga ubiti i ispalio hitac prema njegovoj glavi, koji ga je okrznuo po temenu, navodi se u optužnici.

Okrivljeni je izjavio da se vraćao s trojicom košarkaša iz noćnog bara i da je, vozeći “golf” beogradskih registarskih oznaka, krenuo da s poznanicima doručkuje u lokalu u Temerinskoj ulici. Na putu od Beogradskog keja zbog “opela” ispred sebe morao je da prikoči, zbog čega je pritisnuo sirenu i ablendovao. Potom je došlo do svađe i sukoba, ali je naveo da se pre toga legitimisao i pokazao svoju službenu legitimaciju.

– Teleskopska palica, kakvu je imao oštećeni, može izazvati teže povrede, pa i smrt. Čuo sam kad je izvlačio neki predmet da je škljocnulo kao kad se stavlja metak pištolja u cev. Pre toga, kad sam pričao s njim, hteo sam da ga upozorim na ponašanje i nikako nisam imao nameru da ga lišim života. Želeo sam da se raziđemo i da svako ide svojim putem. Inače, ne sećam se šta smo u afektu izgovarali, ali psovao mi je majku pandursku. Posle udarca palicom u leđa, izvadio sam službeni pištolj koji mi je bio za pojasom i doveo metak u cev. Zapravo, pokušao sam da vatreno oružje pretvorim u hladno da bih se odbranio, mislim da je hitac ispaljen kad sam ga udario. I sad smatram da sam se samo branio – kazao je optuženi.

– Policija nije spominjana sve dok nije ispaljen hitac – naveo je oštećeni. – Posle prvog mog udarca, pokušavao sam da se sklonim čim je izvadio pištolj. Palicu sam držao u kolima jer sam nosio pazare iz dva lokala, a više puta su probali da nas opljačkaju. Tek posle pucnja, visoki mladić koji je bio na mestu suvozača prišao mi je i rekao da bežim odatle i da su oni iz policije, a potom mi je okrivljeni rekao “Beži, ranjen si” – kazao je Dejan M. Kako prenosi Dnevnik, nastavak pretresa zakazan je za 9. decembar.

Autor: Dnevnik