Početna Crna hronika Policija blokirala ulicu Ilije Birčanina: Ponovo postavljena bomba u zgradi bivšeg policajca

Policija blokirala ulicu Ilije Birčanina: Ponovo postavljena bomba u zgradi bivšeg policajca

0

Novosadska policija blokirala je danas oko 17 časova deo ulice Ilije Birčanina na Detelinari u Novom Sadu, zbog sumnje da je u zgradi u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća postavljena eksplozivna naprava, a prema nezvaničnim informacijama jedna osoba je privedena.

Na lice mesta stigle su jake policijske snage koje su obavile uviđaj, kao i kontradiverziona jedinica MUP-a i forenzika.

Kako nezvanično saznajemo, jedna osoba je privedena, a za koju se sumnja da je nosila eksplozivnu napravu i pobegla iz ulaza u kome živi Bogdanović koji je već treći put na meti bombaša.

Podsetimo, Bogdanoviću je 10. maja 2019. godine na istoj adresi podmetnut eksploziv ispod sedišta njegovog džipa koji je aktiviran daljinski u trenutku kada je izlazio iz kola. On je tada teško povređen i zbog zadobijenih povreda amputirana mu je leva potkolenica. Nekoliko sati pre ranjavanja Bogdanović se pojavio na suđenju kao oštećeni u procesu protiv Jovana Kecmana Coje koji je za njegovo ranjavanje u Ulici Laze Telečkog 2014. godine kasnije osuđen na sedam godina zatvora. Prilikom suđenja, Boća je izjavio da kobne večeri nije video osobu koja je pucala na njega i da uprkos tome što je u svom poslu policajca stekao brojne neprijatelje ne zna ko bi želeo da puca na njega.

Policija je 15. januara ove godine na biciklu u ulazu u Bogdanovićevu zgradu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave.

Tada su uzeti i snimci kamera sa videonadzora kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu.

Prema nezvaničnim informacijama, to je bio drugi put u toku od par dana da je u Bogdanovićevoj zgradi pronađen ovakav predmet.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay