Početna Crna hronika Policija sprečila obračun vatrenim oružjem

Policija sprečila obračun vatrenim oružjem

Sequence 01
Pripadnici novosadske kriminalističke policije i odreda Žandarmerije, sprečili su sinoć oružani sukob dve grupe mladića na Novom naselju. Uhapšeno je četvoro osumnjičenih, a kod njih su pronađena dva pištolja.
Incident se dogodio nešto posle 21 sat u zgradi u Ulici Dušana Danilovića. Četvorica mladića došla su u ovu zgradu i pokušali nasilno da uđu u jedan stan na trećem spratu, u kojem živi dvadesetrogodišnji R. B. koji izdržava kaznu kućnog zatvora i koji nosi popularno zvanu nanogicu. Tom prilikom osumnjičeni su pretili i oružjem. Inspektori kriminalističke policije i pripadnici Žandarmerije, koji su već bili na gradskim ulicama u okviru akcije “Čistač” koja se sprovodi već neko vreme, reagovali su u rekordnom roku i za svega par minuta bili su na licu mesta. Gotovo fikmska potera koja je zatim usledila, završila se na petom spratu zgrade, gde su uhvaćena četvorica osumnjičenih. Kod njih su pronađena i dva pištoilja, oba sa metko u cevi. Pretpostavlja se da su oružje nameravali da upotrebe u obračunu.
Kako saznajemo zadržavanje je određeno za dvadesetogodišnjeg V. D, godinu dana mlađeg M. V. i osamnaestogodišnjeg M. M. Krivična prijava u redovnom posptupku podneta je protiv maloletnog G.V., koji je je inače samo pre nekoliko dana uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u pljački menjačnice.
Sequence 01_1

Autor i foto: NsHronika.rs