Početna Crna hronika Policijska potera na Novom naselju, jurcali preko 180 km/h

Policijska potera na Novom naselju, jurcali preko 180 km/h

policija-policijski-auto-1332932382-139888Stanovnike Novog naselja noćas oko 3h posle ponoći probudile su policijske sirene, dok su policija i žandarmerija vijali sivi sedan koji je jurio preko 180 kilometara na sat i koji je vozio mladić sa promilom alkohola u krvi. Kako saznajemo, potera za automobilom je završena blokadom kod Gerentološkog centra u kojoj je učestvovalo nekoliko policijskih i žanadarmerijskih vozila. Patrole koje su ih jurile izmerile su im brzinu dok su jurcali.
Prema nezvaničnim informacijama, policija je na licu mesta privela dvojicu momaka koji su bili u sedanu i tom prilikom je kod njih izmereno preko promil alkohola u krvi. Svedoci kažu da je policija prethodno sa više vozila pokušavala da zaustavi auto koji je velikom brzinom išao novosadskim ulicama.

– Auto su kod Gerentološkog centra na uglu Ulice Bate Brkića i Bulevara vojvode Stepe blokirala kola saobraćajne policije, džip interventne i dva džipa Žandarmerije. Policajci su obojicu vezali, a kasnije ih ispitali i testirali na alkohol. Koliko sam čuo, na pitanje saobraćajnog policajca što nije stao, mladić je prvo rekao da nije video rotaciju, a potom da ga je neko pratio. Odgovor policajca je bio – “Ajde što nisi video jednu roataciju, al kako nisi video 5 rotacija iza sebe?” – ispričao je svedok ove policijske potere.
On dodaje da je jedan od mladića povišenim tonom upozoravao policajce rečima “znate li vi ko sam ja i koga poznajem”, ali se policajci nisu puno obazirali na to.
Kako saznajemo, ubrzo nakon što je policija zaustavila vozilo, pojavio se i vlasnik koji je došao taksijem. On je policajcima ispričao da su kola njegova i da ih je dao mladićima da se malo provozaju. Policija je potom i njega testirala, a izmereno mu je oko 1,9 promila alkohola u krvi.
Uviđaj na Novom naselju potrajao je do 5 ujutru, a sivi sedan je i jutros ostao parkiran na taksi stajalištu u Ulici Seljačkih buna. Iz Novosadske policije za sada nema zvaničnih informacija o ovoj poteri koja je probudila deo stanovnika Novog naselja.

Autor: 021