Početna Crna hronika Ponovo odloženo suđenje okrivljenima za otmicu Cvijetića

Ponovo odloženo suđenje okrivljenima za otmicu Cvijetića

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je odložen glavni pretres petorici okrivljenih za otmicu Gorana Cvijetića u maju 2017. godine.

Predsednik veča sudija, Srđan Savić, odložio je pretres usled odsustva okrivljenog Gorana Kovačevića, koji se kako je naveo njegov branilac, advokat Dragan Čolić, nije pojavio zbog smrti brata kojem je morao da daje četrdesetodnevni pomen.

Naredno ročište je zakazano za 21. septembar ove godine.

Podsetimo, Goran Cvijetić, otet je 22. maja 2017. godine, a za njegovu otmicu osumnjičeni su Goran Kovačević zvani Goranac, Božidar Bosnić, bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, Nenad Stević, dečko pokojne Teodore Kaćanski i sada već suspendovani policajac Vladica Rakić.

Na jednom od prethodnih ročišta, okrivljeni su izjavili da se nije radilo o otmici već o “građanskom hapšenju”, jer su sumnjali da je on ubio pokojnu fitnes instruktorku Teodoru Kaćanski u novembru 2015. godine, te da on stoji iza ranjavana Nika Uskokovića u januaru 2017. godine, rođaka okrivljenog Kovačevića.

Inače, oštećeni Cvijetić, osuđen je na 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žapca i podmetanje bombe pod automobil Tomislava Bokana, nekadašnjeg direktora JP “Urbanizam”.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay