Početna Crna hronika Ponovo odloženo suđenje Snajperu i supruzi, spisi nisu stigli u sud na...

Ponovo odloženo suđenje Snajperu i supruzi, spisi nisu stigli u sud na vreme

0

U Osnovnom sudu ponovo je odloženo suđenje Slobodanu Milutinoviću Snajperu (36) i njegovoj supruzi T. M. (28) zbog neovlašćenog držanja oružja.

Suđenje je ovaj put odloženo jer spisi predmeta nisu vraćeni od veštaka do početka glavnog pretresa na kojem je trebalo da budu saslušani svedoci i veštaci. Prethodni put suđenje je trebalo da bude 21. aprila, ali je odloženo jer optužena T. M. nije mogla da prisustvuje pretresu iz zdravstvenih razloga.

Nastavak suđenja je zakazan za 8. septembar, skoro pa tačno na godišnjicu kada im je i pronađeno oružje u stanu.

Podsetimo da su se tridesetšestogodišnji Snajper i njegova dvadesetosmogodišnja supruga na optuženičkoj klupi našli jer je tokom policijske akcije 5. septembra prošle godine, zbog ubistva MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca, u njihovom stanu pronađen pištolj za koji nemaju dozvolu.

Na početku glavnog pretresa supružnici nisu priznali krivično delo za koje se terete, ali su dopunili odbranu koju su ranije izneli. Oni nisu hteli da odgovaraju na pitanja, jer smatraju da su im DNK dokazi podmetnuti.

Snajper je, između ostalog, rekao da nije znao da se u stanu u kojem živi sa porodicom, nalazi oružje. To je, navodno, saznao kada im je u poseti bio jedan prijatelj, jer je tada supruga ispričala da je nabavila oružje kako bi se zaštitila.

Kako je rekao, kada je njegova supruga pokazala oružje, on je mislio da je u pitanju replika. Njegova supruga je tada izjavila da je pištolj nabavila za “ne daj Bože”, jer je njen suprug često bio odsutan, a ona je bila sama sa decom u stanu i bojala se za njihovu bezbednost.

Podsetimo da se Slobodan Milutinović Snajper od 19. septembra prošle godine nalazi u pritvoru na Klisi. On je tada uhapšen zbog sumnje da je oteo i maltretirao dvadesettrogodišnju U. J. iz Novog Sada. Njemu je pritvor određen kako boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Za ovo krivično delo se još čeka potvrđivanje optužnice, a Milutinović je i ranije bio hapšen zbog drugih krivičnih dela.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: pixabay