Početna Crna hronika Ponovo produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Stefanovića i ranjavanje Goranca

Ponovo produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Stefanovića i ranjavanje Goranca

0

D. J. (43), jednom od osumnjičenih za pucnjavu u kojoj je 2. septembra prošle godine na Detelinari ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27) a ranjen Goran Kovačević Goranac (48), produžen je pritvor.

Pritvor je produžen za još mesec dana, to jest do 14. marta, potvrđeno je za Dnevnik u Višem sudu u Novom Sadu.

Ta mera mu je nakon hapšenja izrečena zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke, da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ponoviti, odnosno dovršiti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Nepune dve nedelje nakon pokušaja ubistva Gorana Kovačevića Goranca i likvidacije njegovog telohranitelja, MMA borca Uroša Stefanovića, D. J. se predao novosadskoj policiji i od tada se nalazi iza rešetaka.

Osim njega, za pucnjavu se sumnjiči i bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, za kojim je raspisana međunarodna poternica i još uvek je u bekstvu.

Za njih dvojicom poternica je raspisana 7. septembra, a tužilaštvo je potvrdilo da je uz poternicu predloženo i određivanje pritvora za obojicu osumnjičenih za krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je D. J. vozio automobil iz kog je pucano na Goranca i Stefanovića, a nakon što se predao, prema pisanju medija, do detalja je opisao kako je planirana sačekuša i sa kim je bio tokom izvršenja zločina. Napadači su Goranca i Stefanovića presreli su kolima u Cankarevoj 8. Iako su njih dvojica, kako se sumnja, pokušali da pobegnu, napravljena im je sačekuša i na njih otvorena vatra.

Dvadesetsedmogodišnji Uroš Stefanović ubijen je kada je s Kovačevićem ušao u pasaž zgrade u Cankarevoj 8. Za njima je, kako se sumnja, uleteo automobil marke pežo, gde je bio bar jedan napadač koji je pucao. MMA borac, kako se pretpostavlja, bacio se pred Goranca kako bi ga zaštitio i primio je nekoliko hitaca u telo. On je preminuo na licu mesta, dok je Kovačević ranjen u ruku.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay