Početna Crna hronika Porodica pretila da će skočiti sa terase, izvršitelji pajserom obili stan i...

Porodica pretila da će skočiti sa terase, izvršitelji pajserom obili stan i iselili ih

0

Porodica Jakšić iz Novog Sada izbačena je iz svog stana u Bulevaru kralja Petra broj 61 gde su bili oko tri sata zabarikadirani i nisu dozvoljavali policiji i izvršitelju da ih isele.

Ovo je Srbija. Sud nas iseljava iz stana koji smo platili. Mi nemamo druge nego da se preselimo u šator ispred suda – rekla je Mirjana Jakšić okupljenim novinarima nakon što ju je sa porodicom policija razvalivši vrata izbacila iz stana.

Izvršitelji su ušli u zgradu oko 10 sati, a medijima i javnosti policija nije dozvolila ulazak.

Mirjana Jakšić je potom izašla na terasu, čak i pripretila da će skočiti, nakon čega su se u akciju uključili i vatrogasci.

Vatrogasci su za svaki slučaj aktivirali spasilački dušek na naduvavanje ne bi li sprečili nesreću, a čitavu akciju pratilo je petnaestak policajaca i lekari Hitne pomoći.

U stanu su pored Mirjane i njenog supruga Batana bili i njihov sin Dimitrije sa dve drugarice i drugarom koji su došli na Aranđelovdan, slavu koju slavi porodica Jakšić.

Kako je “Blic’’ izveštavao Jakšići su nedavno štrajkovali glađu jer ostaju bez stana koji su kupili zbog, kako su rekli, nezakonitih radnji suda i izvršitelja.

Porodica je najpre, kako oni tvrde, useljena u manji stan od onog koji su kupili od investitora. Shvativši da su, kako kažu, prevareni, tužili su investitora, a sud je presudio u njihovu korist.

Investitor je, tvrde Jakšići, dok je sudski proces još trajao legalizovao tavan koji je spojio sa stanom u kom žive i upisao ga na svoje ime i nije im vratio novac.

Jakšići sada kažu da im je investitor uz kamate dužan oko 94.000 evra.

Ljubomir Jakšić i njegova supruga Mirjana trenutno su nezaposleni, a izdržavaju i dvoje dece.

Advokat investitora Tihomira Samardžića, Dragoslav Petrović rekao je u ranijoj izjavi za “Blic” da su Jakšići kupili stan pod brojem 23, koji je nakon izgradnje dobio drugi broj 24 i uknjižen je na 51 kvadrat.

Jakšići su platili 33.000 evra i ostali dužni 4.000, te da investitor treba da im isplati blizu 40.000 evra, a ne više od toga kako oni tvrde.

Izvor: Blic.rs
Foto: Facebook/Kolektivna odbrana stanara