Početna Crna hronika Potraga za devojčicom koja je nestala u Dunavu i dalje traje

Potraga za devojčicom koja je nestala u Dunavu i dalje traje

tisza-785737_640

Ronioci i policija danas su nastavili potragu za 15-ogodišnjom devojčicom K.K. iz veslačkog kluba “Danubius 1885” koja je u subotu tokom treninga nestala u reci. Potraga je kasno sinoć obustavljena zbog mraka.

Članovi Veslačkog kluba rekli su za Blic da se i dalje nadaju da je devojčica nekim čudom živa.

– Bez obzira na sve, svesni smo posledica, ali ipak se nadamo da možda postoji bar teoretska šansa da je negde isplivala i da je živa. Ako je tako, ona je sigurno u šoku i smrznuta – rekao je jedan od članova kluba.

Tragedija se dogodila tokom treninga u subotu posle 10h. Ona je izašla na vodu sa još dve devojčice iz kluba, i u pratnji trenera veslala u grupi na ustaljenoj ruti, a incident se dogodio kod usidrenih barži rumunskog broda “Merkur” oko 3,5 kilometra uzvodno od Mosta slobode kada su se razdvojile.

Pretpostavka je da je skifom ili veslom udarila u jednu od barži i da se prevrnula, ali nije isplivala na površinu. Njen čamac pronađen je na obali, dva kilometra nizvodno od mesta nesreće.

– Čim smo čuli da je devojčica nestala, svi koji imaju čamce krenuli su da je traže. Prevrnuli smo svaku granu u reci, svaki kamen na obali. Jedino smo uspeli da nađemo kajak, ali od devojčice, nažalost, nema traga – rekao je za Blic Novosađanin zaposlen na jednom od obližnjih splavova na Dunavu.

Članovi Veslačkog kluba su prvi gliserom krenuli u pretraživanje Dunava. Brzo su došli i ronioci Odreda žandarmerije da pretraže rečno dno, a potraga i dalje traje.

Vest o potrazi potvrdio je i direktor kluba Željko Pantović.

Pantović je rekao da policija i dalje vrši uviđaj, s tim što je uviđaj pomeren sa mesta gde je K.K. poslednji put viđena na druge pozicije koje, kako je i ranije u PU Novi Sad rečeno Tanjugu, mogu biti značajne za ovaj događaj.

– Policija radi svoj posao i još uvek nemamo nikakvu informaciju koju bi mogli da podelimo sa javnošću – rekao je Pantović Tanjugu.

Na pitanje koliko dugo se devojčica bavi veslanjem, Pantović je odgovorio da je “ona iskusan takmičar”.

Kako je Blicu rečeno u MUP-u, specijalne ronilačke jedinice iz Beograda nisu danas krenule za Novi Sad bez obzira što ih svi očekuju.

– Mi iz Beograda pratimo situaciju na terenu i, u zavisnosti od vremenskih uslova, znaćemo koji će nam biti sledeći korak – rekli su u MUP-u.

U Veslačkom klubu svi su i dalje u neizvesnosti i pitaju se da li će stigći specijalne ronilačke jedinice, a pojedini članovi samoinicijativno upalili su čamce i krenuli u potragu za nesrećnom devojčicom.

Izvor: Blic/Tanjug/021/RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay