Početna Crna hronika Potvrđene kazne za pokušaj ubistva na Novom naselju, bivšem fudbaleru umesto šest...

Potvrđene kazne za pokušaj ubistva na Novom naselju, bivšem fudbaleru umesto šest i po, pet godina

0

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu izrečenu u junu ove godine u Višem sudu kojom su trojica okrivljenih Novosađana proglašeni krivima za pokušaj ubistva sekirom na Novom naselju.

Nakon delimično osnovane žalbe branioca, preinačena je samo presuda bivšem fudbaleru jednog novosadskog kluba Siniši Gomircu (25) koji je osuđen na pet, umesto prvobitnih šest i po godina zatvora za pomaganje u pokušaju ubistva, saznaje Dnevnik. Njemu je u međuvremenu brisana jedna presuda nakon junske odluke suda, tako da je njemu u statusu neosuđivanog lica uz tu okolnost skraćena kazna.

Kazne su potvrđene Dimitriju Pavloviću (22) i Uglješi Uroševu (21), prvom šest godina za pokušaj ubistva, a drugom osam meseci više za isto delo i držanje droge.

Podsećamo, njih trojica su maskirani fantomkama 19. januara prošle godine sekirom naneli teške povrede tada dvadesetogodišnjaku u Ulici Momčila Tapavice. Oni su mu sekirom zadali najmanje deset udaraca, nakon čega su pobegli sa lica mesta.

U trenutku napada, sa njima je navodno bio još jedan muškarac, T. M. (43) protiv kog je obustavljena istraga zbog nedovoljno dokaza.

Inače, osuđeni Siniša Gomirac zvani Singer je bivši fudbaler FK Novi Sad, za koga se saznalo pre četiri godine kada se našao na nišanu napadača. Njega je u trenutku kada je pokušao da uđe u taksi tri puta upucao na padač, nanevši mu teške povrede. Pucnjavi je prethodila njegova svađa sa trojicom mladića u jednom lokalu. Nakon napada, Gomirac nije želeo da sarađuje s policijom i otkrije identitet mušaraca sa kojima se sukobio.

Izvor: 021.rs
Foto: Pexels