Početna Crna hronika Požar na gradskoj deponiji, nema povređenih

Požar na gradskoj deponiji, nema povređenih

0

 

Gradsku deponiju na Rimskim šančevima zahvatio je nešto nakon 18 časova veći požar.

Kako za 021 navodi dr Mirjana Bursać iz Hitne pomoći, povređenih nema i lekarske ekipe nisu imale potrebe da intervenišu. U pojedinim delovima grada oseća se jak miris dima.

Kako za 021 kažu u “Čistoći”, uzrok nije još uvek poznat. Navode da je požar pod kontrolom i da se trenutno radi na zatrpavanju zahvaćenog područja zemljom. Vatrogasci su, kažu u preduzeću, reagovali brzo i uspeli da uspore dalje širenje vatre. Zbog visokih temperatura i jačeg vetra, požar je ipak zahvatio veću površinu.

Vatrogascima i radnicima “Čistoće” priključile su se i ekipe drugih javno-komunalnih preduzeća u Novom Sadu, “Vodovoda”, “Gradskog zelenila” i “Puta”, kao i nekoliko privatnih građevinskih firmi koje su ustupile mehanizaciju i ljude i zajedničkom akcijom radi se na potpunom saniranju požara, kažu u “Čistoći”.

Ovo je samo jedan u nizu većih i manjih požara koji su izbili proteklih dana usled visokih temperatura i nepažnje građana. Naročito su opasne situacije u kojima požar izbije na područjima na kojima se nalazi veća količina različitog otpada.

Do tragedije je moglo da dođe ranije danas, kada je izbio požar na divljoj deponiji kod Satelitske pijace, u blizini tezgi prodavaca, neposredno pored parkinga. U ovom požaru, takođe, niko nije povređen. Međutim, potpuno je izgorela šupa u kojoj su se nalazila drva, kao i deo naseljene trošne kuće.

Izvor: 021
Foto: NSU – Uživo sa novosadskih ulica