Početna Crna hronika Predsednik FK “Vojvodina” Zoran Šćepanović pušten iz pritvora

Predsednik FK “Vojvodina” Zoran Šćepanović pušten iz pritvora

zoran-scepanovic

Predsednik Upravnog odbora fudbalskog kluba “Vojvodina” Zoran Šćepanović, pušten je iz pritvora, piše “Dnevnik”.

Prema izvorima ovog lista, proteklih dana u Tužilaštvu su saslušani svi predviđeni svedoci, posle čega su prestali razlozi za dalje zadržavanje Šćepanovića u pritvoru.

Vlasnik novosadskog privrednog društva “Maxim&Co” i predsednik Zajednice superligaša Srbije bio je priveden krajem decembra u velikoj antikorupcijskoj akciji “Rezač”. Tada su lisice na ruke stavljene i bivšem ministru poljoprivrede Slobodanu Milosavljeviću, kao i još sedmoroma osumnjičenih, među kojima je i pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

Protiv njih je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu u vezi s postupkom razmene poljoprivrednog zemljišta u svojini novosadskog privrednog društva “Maxim&Co”, i državnog zemljišta u građevinskom rejonu grada Novog Sada, sredinom prošle decenije.

Iz Tužilaštva za organizovani kriminal tada su iznete sumnje da je razmena zemljišta, koja je sprovedena od decembra 2004. godine do kraja juna 2008, “bila nezakonita”, a reč je o razmeni 26 hektara. Istražni organi su, kako je saopšteno, izneli procenu da je vrednost zemljišta u državnoj svojini, čiji je korisnik bila Opšta zemljoradnička zadruga “Novi Sad”, bila višestruko veća od vrednosti poljoprivrednog zemljišta u svojini privrednog društva “Maxim&Co” koje je država dobila u razmeni te da je time preduzeću “Maxim&Co” pribavljena protivpravna imovinska korist veća od milijardu dinara.

Po saznanjima “Dnevnika” iz pouzdanih izvora, zemljište u državnoj svojini koje je bilo predmet razmene vodi se u javnim ispravama Katastra nepokretnosti kao “pašnjak treće klase”. Zemljišne parcele u vlasništvu firme “Maxim&Co”, koje su državi date u razmeni, vode se u katastarskoj opštini “Novi Sad-tri”.

Autor: NSHronika.rs
Foto: fkvojvodina.rs