Početna Crna hronika Presuda za sukob nožem i oklagijom: Pet godina robije za jednog, šest...

Presuda za sukob nožem i oklagijom: Pet godina robije za jednog, šest meseci za drugog

0

U Višem sudu u Novom Sadu je izrečena presuda dvojici okrivljenih koji su zbog međusobnog sukoba optuženi za pokušaj ubistva i za nanošenje lakih telesnih povreda, počinjenih u aprilu prošle godine.

L.J. (48) osuđen je na pet godina zatvora jer je u alkoholisanom stanju pokušao kuhinjskim nožem da ubije svog podstanara V. Dž. (59).

L.J. se tereti da je u stanju teškog pijanstva, sa više od tri promila alkohola u krvi, nakon svađe i fizičkog sukoba pokušao kuhinjskim nožem da ubije drugookrivljenog V.Dž. koji je stanovao kod njega kao podstanar. L.J. mu je zadao tri uboda sečivom dugim dvadesetak centimetara, nakon čega mu je ovaj drugi uzvratio sa više udaraca drvenom oklagijom u predelu glave.

Drugooptuženi je osuđen na šest meseci zatvora jer je svog stanodavca više od 18 puta udario oklagijom iako mu život više nije bio ugrožen.

Branilac prvookrivljenog istakao je za svog branjenika da je neosuđivan i blage naravi i naglasio da je drugooptuženi osuđivan sedam puta i odležao do sada 14 godina robije.

Branilac drugookrivljenog smatrao je da njegov klijent treba da ima status oštećenog, a ne okrivljenog. Obojici osuđenih je izrečena mera obaveznog lečenja od alkoholizma i naloženo im je da plate troškove postupka.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay