Početna Crna hronika Pritvor Trivunu Ivkoviću zbog prevara sa ispitima

Pritvor Trivunu Ivkoviću zbog prevara sa ispitima

0

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana Trivunu Ivkoviću (72), nekadašnjem upravniku KPZ Sremska Mitrovica, koji se sumnjiči za trgovinu uticajem.

Pritvor je ordređen za još troje osumnjičenih sa privatnog Univerziteta “Union-Nikola Tesla”, dok je za jednu osumnjičenu osobu, za koji je pritvor predložilo tužilaštvo, sud to odbio, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Ostali osumnjičeni u ovom slučaju braniće se sa slobode.

Portparolka suda Jelena Ostojin precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor za T.I, G.K, kao i A.L. i N.S. zbog opasnosti da će uticati na svedoke.

G.K. (48) je odgovorno lice univerziteta Union – Nikola Tesla a N.S. (47) i A.L. (44) su zaposlene na tom univerzitetu.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Osumnjicene A.K. i M. A. su po nalogu G. K. sačinjavale dokumentaciju neistinitog sadržaja kao da su kandidati zaista položili ispite, iako nisu bili prisutni na ispitima.

One su unosile pogrešne datume o upisu kandidata na fakultet i polaganju ispita, kako bi bilo u skladu sa zakonskim propisima o dužini trajanja školovanja.

T.I., N. S. i A. K. se sumnjiče da su posredovali, uz novčanu nadoknadu, između G.K. i kandidata da im se bez pohađanja nastave i polaganje ispita omogući dobijanje diplome o stečenom visokom obrazovanju.

Lj.N., D. T., T. S., I. S. i B. M. se terete da su davali poklone i novac A.L., N. S. i T. I. koji su posredovali u izvršenju ovih krivičnih dela.

Lj. N. i D. S. se sumnjiče i da su nabavili lažne diplome koje su koristili kao prave.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay