Početna Crna hronika Privedeno više učesnika masovne tuče u autobusu GSP-a na Futoškom putu

Privedeno više učesnika masovne tuče u autobusu GSP-a na Futoškom putu

Novosadska policija privela je više osoba osumnjičenih da su učestvovale u incidentu koji se sinoć oko ponoći dogodio nedaleko od garaže GSP-a na Futoškom putu.

Kako saznajemo, iz izvora bliskog istrazi, u incidentu je više osoba zadobilo udarce, ali je zapravo povređen samo jedan 15-godišnjak, čije su povrede okarakterisane kao lake. Dr Zoran Krulj iz Hitne pomoći naveo je da su povređena dva maloletnika.

Jedan maloletnik je nakon što je zadobio povrede hladnim oružjem otrčao i sakrio se, pa ga je ekipa hitne pomoći pronašla u Ulici Antuna Urbana. Ekipa Hitne pomoći ga je zbrinula i prevezla u Dečiju bolnicu na hirurgiju. Kako navodi Krulj, drugi maloletnik (16) takođe je prevezen u Dečiju bolnicu na hirurgiju.

Podaci iz istrage govore da je jedna grupa mladića došla kolima iz pravca Veternika i na Futoškom putu zaustavila autobus GSP-a koji išao istim pravcem, upala unutra i došlo je do sukoba ove dve grupe, prilikom čega je zapaljena i jedna baklja. Mada su se pojavile glasine da je pokušano paljenje utobusa, u policiji navode da prvi podaci iz istrage govore da to nije bila namera počinilaca, već da je baklja samo ubačena u autobus i napravila manju štetu na podu vozila pre nego što se ugasila.

Da u autobusu GSP-a nije bilo ozbiljnije štete potvrđeno je i u GSP-u.

Dalja istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo, a policija radi i na identifikaciji svih počinilaca.

Inače, istovremeno je došlo do udesa na istoj lokaciji. Dva vozila su se sudarila dok su prolazila pored mesta incidenta, a tom prilikom povređena su tri muškarca, starosti 24, 25 i 40 godina.

Oni su zbrinuti na licu mesta. Na dalju dijagnostiku u Urgentni centar prevezeni su muškarci starosti 24 i 40 godina, dok je dvadesetpetogodišnjak upućen na kućno lečenje sa uputom u slučaju pogoršanja situacije.

Izvor: 021
Foto: Pixabay