Početna Crna hronika Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti, jedan još uvek...

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti, jedan još uvek u bekstvu

0

Miodragu M. (41) iz Beograda, Miši T. (44) iz Novog Sada i Zorici D. (38) iz Petrovaradina, osumnjičenim za teško ubistvo u saizvršilaštvu Aleksandra P. (34) iz Beograda, ponovo je produžen pritvor.

Oni će iza rešetaka ostati do 30. januara.

Osim njih troje, koji su, kao i žrtva, beskućnici, za isto delo se tereti i M. Ž. (46) koji se nalazi u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.

Sumnja se da je ova četvorka u Kineskoj četvrti, na Bulevaru Despota Stefana 5, krajem oktobra prošle godine nasrnula na Aleksandra P. i tukla ga rukama i nogama, da bi u jednom trenutku neko od njih uzeo sataru i udario čoveka, što ga je i ubilo.

Pretpostavlja se da su oni zajedno konzumirali alkohol i da su se, u jednom trenutku, posvađali, a taj sukob je rezultirao zločinom.

Beživotno telo je dva dana kasnije pronašao jedan od beskućnika, koji je to odmah prijavio policiji.

Predragu T. i Mladenu T. lisice su stavljene na ruke zbog sumnje da su pokušali da sakriju sataru i na taj način pomognu osumnjičenima posle izvršenog krivičnog dela.

Nakon saslušanja pred višim javnim tužiocem, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor Zorici D. i Miši T. zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke i saizvršioce, dok je prema Miodragu M. i M. Ž. sud odredio pritvor iz istih razloga, kao i zbog opasnosti da bi ti osumnjičeni ostankom na slobodi nastavili sa vršenjem krivičnih dela, te je protiv osumnjičenog M. Ž, koji je u bekstvu, naređeno izdavanje poternice.

Protiv Mladena T, državljanina Hrvatske, i Predraga T. iz Bukovca, koji su se sumnjičili da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, dalji postupak je obustavljen, budući da istraga koja je sprovedena u odnosu na njih i prikupljeni dokazi nisu ukazali da su oni na bilo koji način pomagali osumnjičenima.

Tužilačka istraga je i dalje u toku, te nema podignute optužnice.

Izvor: dnevnik.rs
Foto: