Početna Crna hronika Produžen pritvor vozaču koji je pijan izazvao težak udes kod Kule

Produžen pritvor vozaču koji je pijan izazvao težak udes kod Kule

Vozaču automobila M. S. (23) iz Ruskog Krstura, koji se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su tri mlade osobe poginule, a dve teško povređene, pritvor je produžen za još mesec dana.

U saobraćajnoj nesreći na putu Ruski Krstur – Kula, pre mesec dana, poginule su tri devojke, a mladić i tinejdžerka su teško povređeni.

Vozač automobila, koji je zadobio lakše povrede, uhapšen je i sumnjiči se da je, pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta u odvodni kanal.

“M.S. je rešenjem sudije Višeg suda u Somboru za prethodni postupak pritvor produžen do 3. septembra, jer i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju na to da bi mogao uticati na svedoke koji još nisu saslušani i na taj način ometati istragu. Pritvor se produžava i jer postoji osnovana sumnja da je počinio krivično delo za koje je zaprećena kazna preko deset godina zatvora, a način izvršenja i težina posledica su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti pravilno vođenje krivičnog postupka”, potvrdila je portparolka Višeg suda u Somboru Manela Operta Podunavac.

Nakon hapšenja, M.S. se pred tužilaštvom branio ćutanjem.

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 5. jula, u noći između subote i nedelje, oko pola četiri ujutru, kada je “reno megan”, u kojem je bilo šestoro mladih, sleteo s puta. U trenutku nereće, niko od putnika nije imao vezan sigurnosni pojas.

Na licu mesta poginule su Tatjana Gudz (15) i Božidarka Đukić (23), dok je Marija Fekete (17) preminula u bolnici. Teške povrede zadobili su Jovan V. (18) i Milica S. (14), dok je vozač zadobio lakše povrede.

U opštini Kula 7. jul je bio proglašen za Dan žalosti.

Izvor: Dnevnik
Priredila: M. Ćirić
Foto: Pixabay