Početna Crna hronika Rasvetljeno ubistvo u Vrdniku: Supruga ubio ljubavnik, a ne mafija

Rasvetljeno ubistvo u Vrdniku: Supruga ubio ljubavnik, a ne mafija

0

Danijela Đilasović (43), supruga Nemanje Grčića (37), kog je u četvrtak uveče u iznajmljenoj brvnari u Vrdniku ubio Zoran Dimić (52) iz Subotice, uhapšena je zbog sumnje da je bila saučesnik u zločinu.

Kako Kurir saznaje, Đilasovićeva je uhapšena nakon što je otkriveno da je duže vreme bila u paralelnoj emotivnoj vezi sa osumnjičenim ubicom, kao i da postoje jake indicije i sumnje da su zločin počinili zajedno.

Ljubavni trougao

Đilasovićeva je, podsetimo, prijavila policiji da je nepoznati muškarac upao u brvnaru i upucao njenog muža dok je nju prethodno odgurnuo i oborio na pod. Najpre se sumnjalo da je u pitanju mafijaška likvidacija, s obzirom na to da je Grčić, navodno, bio označeni pripadnik grupe Alena Kurine, vođe najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini.

Do bizarnog preokreta u istrazi došlo je već sledećeg dana, kada je otkriven ljubavni trougao.

Osumnjičena supruga ubijenog na saslušanju nije mogla da precizno opiše napadača, samo je rekla da je imao kačket na glavi i da nije bio maskiran. Međutim, njena priča je bila sumnjiva, a na policajce nije uspela da ostavi utisak ožalošćene žene, kojoj su pred očima ubili muža. Odmah su istragu usmerili na nju i otkrili zašto zapravo nije mogla da opiše ubicu – kazao je za Kurir dobro obavešten izvor. On dodaje da se sumnja da je motiv zločina Dimićeva ljubomora.

Čekao da se razvede

Danijela je navodno duže vreme obećavala svom ljubavniku da će se razvesti od muža. To se, međutim, nije dogodilo, uprkos tome što ju je ljubavnik svakodnevno pritiskao. Naposletku, odlučio je da stvar uzme u svoje ruke i trajno eliminiše suparnika. Sumnja se da su zločin zajedno isplanirali, ali će uloga svakog ponaosob biti utvrđena u daljem toku istrage – kazao je za Kurir dobro obavešten izvor. On dodaje da je osumnjičeni ubica odranije poznat policiji i da trenutno izdržava zatvorsku kaznu u poluotvorenoj ustanovi.

Sa druge strane, ubijeni Grčić se dovodio u vezu s klanom Alena Kurine i švercom narkotika. Ranije je osuđivan zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških telesnih povreda. Zbog šverca narkotika, odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine zatvora – kazao je Kurirov izvor.

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay