Početna Crna hronika Saslušan osumnjičeni za pogibiju Nine Rađenović, tužilaštvo zatražilo pritvor

Saslušan osumnjičeni za pogibiju Nine Rađenović, tužilaštvo zatražilo pritvor

0

Osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je nakon saslušanja zatražilo pritvor za dvadesetjednogodišnjeg P. R., osumnjičenog za udes u kojem je, u Petrovaradinu, 6. juna, nastradala Nina Rađenović.

Tužilaštvo navodi da je pritvor zatražen zbog postojanja osobitih okolnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da ometa postupak uticanjem na svedoke. U saopštenju se ističe da je pritvor zatražen jer je tužilaštvo tek naknadno, nakon podnošenja krivične prijave, došlo do saznanja da postoji više očevidaca predmetne saobraćajne nesreće, koje je potrebno ispitati u svojstvu svedoka.

– Nakon tog saznanja smatramo da sada postoje razlozi za određivanje pritvora po ovom osnovu – navode u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Tužilaštvo podseća da je novosadska policija podnela krivičnu prijavu protiv osumnjičenog P. R., zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za šta je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

U Osnovnom sudu su za 021.rs rekli da je Osnovno javno tužilaštvo podnelo predlog za određivanje pritvora i predmet je zaprimljen i dodeljen sudiji za prethodni postupak.

– Imajući u vidu da nije određeno zadržavanje do 48 sati od strane Tužilaštva, sud će u najkraćem roku zakazati njegovo saslušanje na osnovu predlogu koje je podnelo Tužilaštvo. Osumnjičenom će biti poslat poziv na saslušanje i nakon što bude saslušan biće doneta odluka o tome da li će mu se odrediti pritvor do 30 dana – naveli su u sudu.

Porodica nastradale Nine Rađenović ranije je uputila molbu da se pronađe mladić koji je bio svedok saobraćajne nesreće. Taj mladić je 6. juna, oko 21 čas, išao automobilom iz pravca Sremskih Karlovaca ka Novom Sadu. On je u ranim dvadesetim godinama, visok je i mršav sa bradicom. U trenutku nesreće na sebi je nosio narandžasti duks sa kapuljačom i belim natpisom.

Ninin otac, Miroslav Rađenović, smatra da su i tužilaštvo i saobraćajna policija načinili propuste tokom uviđaja, jer niko nije uzeo izjavu ili kontakt svedoka. Da nakon sudara niko nije uzeo podatke svedoka saznali su na sastanku sa predstavnicima Višeg tužilaštva, koji je stigao posle prošlonedeljnog protesta u Petrovaradinu.

– On je nas i čekao te večeri nakon uviđaja, ali mi smo nažalost žurili u Urgentni centar i nismo uzeli kontakt od njega, a sada smo saznali da ni policija ni tužilaštvo nemaju informacije o njemu – priča Miroslav Rađenović za 021.rs.

Oni koji imaju informacije o ovom mladiću mogu da se jave Osnovnom tužilaštvu, ocu Nine Rađenović, ali i na mejl: pravdazaninu@gmail.com.

Inače, porodica i građani pre nekoliko dana organizovali su protest nezadovoljni radom tužilaštva, jer je od nesreće prošlo gotovo dva meseca a da osumnjičeni nije saslušan. Oni su na protestu zatražili da se osumnjičenom mladiću odredi pritvor, a ako to ne bude učinjeno oni će započeti dvadesetčetvoročasovnu blokadu Preradovićeve ulice.

Izvor: novisad.com, 021.rs
Foto: Pixabay