Početna Crna hronika Sedam godina robije za pokušaj ubistva sestre u Bačkoj Palanci

Sedam godina robije za pokušaj ubistva sestre u Bačkoj Palanci

0

Žarko Šušilović (29) osuđen je juče u novosadskom Višem sudu na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva rođene sestre Dragane Šušilović (21), iz istog mesta 2018. godine. Takođe, njemu je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta kojim je krivično delo počinjeno, odnosno šrafcigera dužine 15 santimetara, kao i zabrana približavanja oštećenoj na razdaljinu manju od 300 m kao i zabrana prilaska njenom mestu stanovanja i rada, kao i bilo kakav kontakt sa oštećenom.

Ova zabrana počeće da važi po izlasku okrivljenog iz zatvora, a trajaće tri godine. Predsedavajuća većem sudija Nataša Vojinović produžila je pritvor okrivljenom do pravnosnažnosti presude zbog postojanja opasnosti da bi mogao dovršiti krivično delo pokušaj ubistva.

Podsetimo, okrivljenom se stavlja na teret da je 13. jula 2018. godine oko 21.30h nasred ulice, nedaleko od kuće u kojoj Žarko živi sa roditeljima.

Žarko je, naime, presreo svoju sestru Draganu i nakon verbalnog komflikta nasrnuo je na nju zadajući joj jake udarce i ubode šrafcigerom u vrat. On je, prema rečima jedne rođake, išao da se obračuna sa Draganom optužujući je da je ona kriva za to što ga je napustila supruga.

„Svi su živeli pod istim krovom u Bačkopalanačkom Fabričkom naselju. Otac, majka, Dragana i Žarko, koji je pre par godina kući doveo suprugu i njenog sina iz prvog braka. Taj dečko sada ima 10 godina, a u međuvremenu Žarko i supruga su dobili sina koji sada ima četiri godine“, objasnila je neposredno nakon incidenta rođaka porodice Šušilović koja je želela da ostane anonimna.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay