Početna Crna hronika Šestogodišnji dečak preminuo usled povreda zadobijenih na igralištu

Šestogodišnji dečak preminuo usled povreda zadobijenih na igralištu

0

post-384929_640

Šestogodišnji dečak U.P. iz Đurđeva preminuo je u četvrtak uveče u Dečijoj bolnici od teških povreda glave. Na njega je u sredu tokom igre sa drugarima pao gol na neuređenom igralištu u Đurđevskom naselju Telep.

Nesreća se dogodila u kasnim popodnevnim satima kada je sa majkom otišao u naselje Telep kako bi ona pričuvala dete od njihovih rođaka.

Nesrećni otac kaže da je njegov mališan trenirao fudbal i da je kobnog dana sa sobom poneo loptu i kopačke da se igra sa bratom od tetke koji živi u blizini.

– Niko tako nešto nije mogao da pretpostavi da će se desiti. To igralište zovemo Peskara i ono jeste divlje, ali tamo se stalno igraju deca. Jednostavno, sudbina je tako htela – rekao je dečakov otac koji je prvi stigao na mesto nesreće.

Očevici kažu da je Hitna pomoć stigla brzo, a mališan je odmah prevežen u novosadsku Dečiju bolnicu Kliničkog centra Vojvodine gde su mu utvrđene teške povrede glave.

On je do četvrtka uveče bio na aparatima za reanimaciju ali je, nažalost, izdahnuo oko 23 sata.

Prijatelji porodice tvrde da je pokojni mališan bio divan dečkić, dete za primer i zahvaljuju Bogu što ta porodica ima još i šestomesečnu bebu, te se nadaju da će im ona malo ublažiti bol i skrenuti misli sa nesreće. Ipak, majka preminulog deteta se i dalje ne oseća dobro jer je doživela nervni slom.

Celo Đurđevo je u neverici, obavijeno tugom i bolom zbog mališana, i kažu da selo ne pamti takvu nesreću.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay