Početna Crna hronika Šestoro povređeno u udesima, među njima desetogodišnji dečak

Šestoro povređeno u udesima, među njima desetogodišnji dečak

0

Šestoro građana, među kojima je desetogodišnji dečak, povređeni su u ukupno šest udesa proteklog dana na ulicama Novog Sada i okoline.

Kako za 021.rs navodi portparol novosadske Hitne pomoći dr Zoran Krulj, prva intervencija lekarskih ekipa bila je juče nešto nakon šest sati ujutru na putu Kać – Žabalj.

U lančanom udesu je povređen 52-godišnji muškarac, a Hitna pomoć je izašla na teren na poziv policije. Muškarac je pregledan i ostavljen mu je uput u slučaju da ima potrebu da se javi lekaru.

Dvadesetsedmogodišnji muškarac na skuteru oboren je oko 7:30 na uglu Bulevara patrijarha pavla i Ulice Ilariona Ruvarca. Njega je oborio vozač automobila, ali muškarac nije ozbiljnije povređen. Lekarska ekipa zbrinula ga je na licu mesta i ostavila mu uput u slučaju komplikacija.

Pola sata kasnije 51-godišnja žena na biciklu povređena je na uglu Gagarinove i Bulevara Jaše Tomića. Nakon zbrinjavanja na licu mesta prevezena je na odeljenje hirurgije Urgentnog centra.

Dvadesetogodišnji biciklista oboren je nešto nakon podneva kod Jodne banje. Hitna pomoć ga je zbrinula i prevezla na dalju dijagnostiku u Urgentni centar.

Lekari su na poziv policije ponovo izašli i to u 21:36, na uglu Sentandrejskog puta i Ritske ulice. U udesu je povređen 10-godišnji dečak na biciklu, koji je prevezen u dečju bolnicu na odeljenje dečje hirurgije, nakon zbrinjavanja.

Poslednju intervenciju u ovom izveštaju lekarska ekipa imala je jutros oko šest sati na Rumenačkom putu. U blizini prodavnice “Woby Haus” 33-godišnja putnica za volanom sletela je s puta, a lekarska ekipa ju je zbrinula. Potom je, zaključuje dr Krulj, prevezena u Urgentni centar.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay