Početna Crna hronika Škaljarac uhapšen u Novom Sadu

Škaljarac uhapšen u Novom Sadu

0

Zoran Mrvaljević Mrva (43) iz Herceg Novog koji važi za osobu blisku škaljarskom klanu uhapšen je u Novom Sadu.

On je u Novom Sadu upravo odslužio kaznu zbog falsifikovanja isprave, a ponovo je uhapšen na osnovu međunarodne poternice Interpola.

Viši sud u Novom Sadu odredio mu je ekstradicioni pritvor, do odluke o izručenju Crnoj Gori koja ga traži zbog organizovanog kriminala, ubistva i drugih krivičnih dela.

Mrvaljević je zbog falsifikovanja isprava bio uhapšen u Novom Sadu prošle godine sa još nekoliko osoba među kojima je i Podgoričanin Marijan Vujačić kome se sada sudi u Vranju za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, brata Saše Cvetanovića koji je pred specijalnim sudom u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, preneli su crnogorski mediji.

Crnogorska policija je saopštila da je Mrvaljević uhapšen po međunarodnoj poternici izdatoj zbog postupka koji se protiv njega u Crnoj Gori vodi za krivična dela: stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo podstrekavanjem i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju.

– Sledi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Srbije radi njegovog izručenja – navodi crnogorska policija.

Mrvaljević je u Novom Sadu bio osuđen na godinu dana zatvora i zabranu ulaska u Srbiju od tri godine zbog falsifikovanja isprava nakon što je sklopio sporazum o priznanju krivice sa novosadskim tužilaštvom. Kazna mu je istekla 10. jula.

Izvor: 021
Priredila: M. Ćirić
Foto: Ilustracija