Početna Crna hronika Spasio ga prolaznik: Mladić brutalno pretučen jer je pričao na albanskom jeziku

Spasio ga prolaznik: Mladić brutalno pretučen jer je pričao na albanskom jeziku

665879_hro-ns_f

Mladić iz Novog Sada D. K. (18) pretučen je u Ulici braće Ribnikar samo zato što je govorio albanski jezik. D. K. su u sredu uveče nakon što je završio telefonski razgovor s majkom na albanskom jeziku dva nepoznata momka najpre zatražila cigaretu, a potom su ga oborila na zemlju i šutirala sve dok jedan od prolaznika nije pritrčao u pomoć.

Čuo sam po koracima da mi se približavaju. Tražili su mi cigare i kada sam rekao da ne pušim, oborili su me na pod. Osetio sam jak udarac u glavu. Udarali su me pesnicama i šutirali po telu. Nisam smeo da se pomerim. Mislio sam da se nikada neće završiti. Sva sreća pa mi je u pomoć pritrčao prolaznik. Da nije bilo tog sredovečnog čoveka, ko zna kako bih završio. Momci koji su me pretukli su pobegli“, priseća se D. K kobne večeri iz koje je jedva živu glavu izvukao.

Kaže da momci koji su ga napali nemaju više od 25 godina i da nisu imali nikakva obeležja navijačkih grupa, kao i to da su bili sportski obučeni.

“Ne znam ko su momci koji su me napali, ali mislim da je najveći problem bio taj što sam sa majkom govorio na albanskom jeziku. Nikada do sada nisam doživeo nešto slično, niti sam imao problema u gradu u kom sam odrastao“, kaže D. K.
Slučaj je prijavljen i policija traga za napadačima.

Autor i foto: Blic