Početna Crna hronika Stigla presuda za ubistvo na Klisi: Novosađanin osuđen na devet godina zatvora

Stigla presuda za ubistvo na Klisi: Novosađanin osuđen na devet godina zatvora

0

Viši sud u Novom Sadu doneo je presudu kojom je R. M. (51) iz Novog Sada oglašen krivim za ubistvo rođenog brata Žareta na Klisi.

On je bio optužen da je iz pištolja usmrtio brata u dvorištu porodične kuće 12. juna 2020. godine.

R. M. je prvostepeno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina, odnosno osam godina za ubistvo, a godinu dana za nezakonito nošenje oružja.

Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić je rekao da se veće za ovu kaznu odlučilo imajući u vidu da je u pitanju neosuđivano lice, kao i da je nesumnjivo dokazano da je počinio ovo krivično delo.

Vreme provedeno u pritvoru, od 12. juna 2020. godine, kada je lišen slobode biće mu uračunato u kaznu, a pritvor mu je produžen do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne.

R. M. je na početku suđenja rekao da se kaje zbog svega što se dogodilo i rekao da će do kraja života žaliti za bratom. Kako je rekao, pucao je u brata ne s ciljem da ga ubije, već da zaštiti svoj život.

Njih dvojica 20 godina nisu bili u dobrim odnosima, a veoma često je bilo nasilnih situacija. Nijedan nasilan slučaj nije prijavljen policiji.

Na dan ubistva, komšije su čule četiri pucnja. Ekipa Hitne pomoći je došla po prijavi u 15.56 časova, ali Žare je već bio mrtav. Osumnjičeni R. M. je ubrzo uhapšen.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay