Početna Crna hronika Suđenje Ginisu ponovo odloženo

Suđenje Ginisu ponovo odloženo

0

Suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu (48) koji je optužen za 30 razbojništava, odloženo je juče u novosadskom Višem sudu.

Suđenje je ponovo odloženo jer je okrivljeni, odmah po ulasku u sudnicu, izjavio da se ne oseća dobro, da se preznojava i požalio se na visok pritisak.

Sudija Rade Kalajdžija je zbog toga zamolio sudskog veštaka medicinske struke da u sudnici pregleda Radovanovića.

“Okrivljenom je izmeren pritisak 168 sa 98, dok je puls 100”, izjavio je dr Vladimir Pilija posle pregleda i razgovora sa Radovanovićem.

Imajući u vidu ove vrednosti arterijskog pritiska i ubrzan rad srca, okrivljeni nije sposoban i privremeno je sprečen da učestvuje u glavnom pretresu. Posle toga suđenje je odloženo.

Nastavak je zakazan za 28. januar 2019. godine.

Podsetimo, suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu, koji je uhapšen pretprošle godine u Solunu, odloženo je i u septembru jer se njegov branilac tada nije pojavio. Prethodno je suđenje još dva puta odlagano jer se Ginis nije osećao dobro. Na ročištu u aprilu, u sudnici se požalio na visok pritisak. Mesec dana kasnije, takođe je tvrdio da se ne oseća dobro i da zbog osećaja gubitka vazduha i usplahirenosti, nema koncentraciju, tresu mu se ruke i ima aritmiju.

Ginis je u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora zbog 30 pljački, pa se sada ponavlja suđenje.

Krivični postupak protiv Ginisa je pravosnažno okončan 2014. godine. Posle višegodišnjeg bekstva uhapšen je krajem 2016. godine u Solunu. Ginis je pre toga bio u zatvoru 2009. godine, kada je prilikom posete zubaru pobegao zatvorskim čuvarima. Zbog razbojništava i krađa u zatvoru je već proveo šest godina.

Izvor: Novosti, 021.rs
Foto: Pixabay