Početna Crna hronika Suđenje inspektorima protivpožarne zaštite za nesreću u “Kontrastu” počelo ispočetka

Suđenje inspektorima protivpožarne zaštite za nesreću u “Kontrastu” počelo ispočetka

Suđenje inspektorima protivpožarne zaštite, u čijoj je nadležnosti bila kontrola diskoteke “Kontrast”, a u kojoj je pre pet godina nastradalo šestoro mladih, počelo je ispočetka juče u Osnovnom sudu.

Glavni pretres je počeo ponovo, jer je drugi sudija preuzeo predmet, a promenjen je i zamenik javnog tužioca, navode “Novosti”.

Na jučerašnjem ročištu okrivljeni su izneli svoju odbranu, a saslušana su tri svedoka. S obzirom na to da deo dokumentacije o kojoj su se okrivljeni izjašnjavali nosi oznaku “poverljivo”, javnost je bila isključena.

Protivpožarni inspektori Tihomir Vulević, Slavko Hajrović i Maja Golubović, zaduženi za preventivnu zaštitu, optuženi su za zloupotrebu službenog položaja. Oni su na početku suđenja 2015. izjavili da ne priznaju krivično delo za koje se terete, a njihovi branioci su smatrali da je optužnica nepotpuna, zbog čega su tražili da se sudu predoči sistematizacija radnih mesta i da se vidi da li su inspektori imali ovlašćenja da donesu rešenje o zatvaranju objekta.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. maj.

Podsetimo, građevinski inspektor Veselin Kerac, koji se teretio da je zloupotrebio službeni položaj, krajem oktobra 2016. je oslobođen optužbe. Načelnica Turističke inspekcije, Radoslava Rončević, kojoj se sudilo za isto krivično delo, početkom juna prošle godine je, takođe, oslobođena.

Autor: Novosti
Foto: 021