Početna Crna hronika Suđenje Ivanu Kontiću zakazano za 25. maj, na pripremnom ročištu ponovo negirao...

Suđenje Ivanu Kontiću zakazano za 25. maj, na pripremnom ročištu ponovo negirao krivicu

0

Pred novosadskim Višim sudom održano je pripremno ročište Ivanu Kontiću (30), optuženom za pokušaj ubistva M. M, 2020. ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja, a početak suđenja je 25. maja.

Kontiću je ranije produžen pritvor do 30. maja. Sa njim su na optuženičkoj klupi i O.L. i L.V.

Sva trojica su na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, negirali krivicu za dela koja im se stavljaju na teret.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za pokušaj ubistva, O.L. za učestvovanje u tuči, a L.V. za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, gde je pobegao po izvršenju krivičnog dela. Uhapšen je u Podgorici po poternici Srbije 11. oktobra, mesec dana od pokretanja postupka.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka. On je negirao da je pokušao da ubije M. M, kojeg je tom prilikom prebio.

Kako je Kontić rekao, do sukoba je došlo jer mu je M. M. prethodno pretio i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede opasne po život, i upravo njih nije zadao M. M. tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane. Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak.

Inače, incident se dogodio 24. avgusta 2020. godine, a javnost je o brutalnom prebijanju saznala iz video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama 11. septembra.

U prvom trenutku policija i tužilaštvo su sporo reagovali na snimak i čak se međusobno optuživali za loše povučene poteze, a Kontić se našao u Crnoj Gori. Tek posle nekoliko nedelja je, po poslatoj poternici, pronađen u Podgorici.

Izvor: 021.rs
Foto: MUP