Početna Crna hronika Suđenje optuženima za krađu violine Lajka Feliksa nastavlja se sredinom decembra

Suđenje optuženima za krađu violine Lajka Feliksa nastavlja se sredinom decembra

0

Suđenje četrdesettrogodišnjem P. J. iz Stare Pazove i pedesetjednogodišnjem N. S. iz Temerina, optuženima za krađu skupocene violine umetnika Lajka Feliksa, biće nastavljeno 16. decembra.

Kako piše Dnevnik, očekuje se da tada bude doneta presuda optuženima za krađu instrumenta iz 1800. godine. Na poslednjem ročištu, održanom u Osnovnom sudu u Bečeju, u oktobru, N. S. je prebačen iz pritvora u kućni pritvor, dok je odlučeno da P. J. i dalje ostane iza rešetaka.

Suđenje dvojici muškaraca počelo je u septembru, kada su saslušani svedoci. Prethodno su dvojica optuženih ostali pri svojim tvrdnjama da nisu učestvovali u krađi instrumenta.

Skupocena violina marke “Domeniko Montano” ukradena je 1. novembra prošle godine u Bačkom Petrovom Selu, a pronađena je neoštećena mesec i po dana kasnije u Novim Banovcima.

Poznati violinista je instrument pozajmio od jednog kolekcionara iz Beča. Radi se o retkom primerku, s obzirom na to da na svetu postoji samo 15 ovakvih violina, napravljenih u italijanskom gradu Kremona.

“Ta violina nije moja, nego mog prijatelja iz Beča, a ja je koristim. U toj violini ne vidim novac, uprkos njenoj velikoj vrednosti, nego alat koji za mene vredi više od novca”, rekao je Feliks.

Izvor: Dnevnik
Foto: Printscreen