Početna Crna hronika Suđenje osmočlanoj ekipi zbog dilovanja droge u Novom Sadu

Suđenje osmočlanoj ekipi zbog dilovanja droge u Novom Sadu

0

U novosadskom Višem sudu juče je postupajući predsednik veća sudija Vidoje Mitrić prihvatio sporazum o priznanju krivice dvojice optuženih u postupku za dilovanje oko 18 kilograma narkotika i posedovanje oružja, odnosno eksploziva.

Kako piše Dnevnik, od osmoro okrivljenih u početku postupka, do ovog momenta četvoro se odlučilo na ovaj korak, od kojih dvojica u junu prošle godine.

Nastavak glavnog pretresa nastaviće se 24. decembra, saslušanjem svedoka i čitanjem transkripata onim optuženima koji dotle, eventualno, ne sklope sporazum.

Okrivljeni su lišeni slobode pretprošle godine nakon akcije policije na četiri lokacije, a pripisuje im se posedovanje oko 14 kilograma marihuane, približno četiri kilograma ekstazija, deset ručnih bombi, lovačke puške i opreme za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima. Na klupi se našlo šestoro optuženih, Mladen L, njegova supruga Jelena L, koji su označeni kao organizatori grupe, kao i Dragan M, Dragoljub M, Nenad Ž. i Vladimir B.

Na otvaranju pretresa, svi okrivljeni su izjavili da su razumeli optužnicu, ali da ne priznaju dela koja im se stavljaju na teret.

Dragoljub M. iz Kule, s boravištem u Novom Sadu, zaključio je sporazum na tri godine i četiri meseca zatvora za krivično delo u vezi sa trgovinom narkoticima.

Izdvojen postupak vodio se protiv V. V, koji je u vreme kada je pomagao učiniocu krivičnog dela bio maloletan. Njemu je izrečena kazna od 40 časova društveno korisnog rada i vaspitna mera pojačanog nadzora organa starateljstva u trajanju od najmanje šest meseci, a najviše dve godine.

U dokaznom postupku je preslušavano dvadesetak tajno snimljenih razgovora, odnosno obavljen je uvid u transkripte i poruke na mobilnim telefonima, između okrivljenih u maju pretprošle godine.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay