Početna Crna hronika Suđenje za napad pasa u Petrovaradinu

Suđenje za napad pasa u Petrovaradinu

0

Posle dužeg zastoja, u novosadskom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje zbog napada dva psa u Petrovaradinu, koji su u julu 2016. godine izašli iz dvorišta svog vlasnika na Bukovačkom putu i usmrtili komšiju Đuru Marčetu.

Na sudu je utvrđeno da su psi mešanci opasne rase, a okrivljena I.M. izjavila je da to nije znala, kao i da je pse pustila “na zahtev supruga”. Ona se tereti za teško delo protiv sigurnosti u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti iz nehata.

Rekla je da nije znala da psi mogu da naude, a tvrdi da to nije znao ni njen suprug koji ih je kupio.

– Na njegov zahtev sam ih to veče pustila. Imamo ogradu i rekao mi je da ne mogu da izađu napolje. On je to tražio zbog bezbednosti mene i dece, jer se svašta dešavalo po Petrovaradinu, bilo je nekog pucanja – ispričala je okrivljena.

Ona nije bila zaposlena i, kako je rekla, bavila se decom, imajući u vidu posao supruga zbog kojeg često nije bio kod kuće.

Dok je bio odsutan, izdavao mi je naloge šta treba da se uradi – navela je.

Odbrana je predložila da se odredi i kombinovano neuropsihijatrijsko i psihološko veštačenje okrivljene “kako bi se utvrdilo da li je bila svesna da puštanjem pasa može da učini krivično delo”. Tužilaštvo to vidi kao pokušaj odugovlačenja suđenja, a sudija Nataša Vojnović je saopštila da će sud o tome odlučiti naknadno.

Izvor: Politika
Foto: Ilustracija/Pixabay