Početna Crna hronika Suđenje za nasumičnu pucnjavu u Petrovaradinu: Čeka se psihološko veštačenje

Suđenje za nasumičnu pucnjavu u Petrovaradinu: Čeka se psihološko veštačenje

U nastavku suđenja Milošu Mariću (33) iz Petrovaradina, koji se tereti da je marta 2015. iz nelegalnog oružja nasumično ispaljivao hice na kuće i automobile u naselju Bukovački do u Petrovaradinu, svedočio je Nedeljko Đorđević, jedan od građana na čije kuće je pucano.

– Čuo sam pucnjeve, a zatim prasak, razbio se prozor. Supruga i ja smo se uplašili, jer nikome ništa nisam dužan, niti sam nešto ružno učinio da bi iko imao razloga da puca na našu kuću. Tri metka su pogodila zid, jedan je prošao kroz prozor dečje sobe i završio u parketu poda – rekao je Đorđević.

Kako prenose “Novosti”, Asad Isaku, policajac koji je s kolegama pretresao Marićevu kuću, izjavio je da su u sobi na spratu zatekli Miloša kako spava. U torbici na komodi pored kreveta nalazio se pištolj, a u šaržeru je bilo metaka.

– U tom delu kuće smo pronašli još municije, oružja i štapina. Daljim pretresom u dvorištu, iza pomoćnih prostorija, u gepeku “golfa 2” otkrili smo automatsku pušku umotanu, koliko se sećam, u ćebe. U dvorištu je bio i veliki pas, koji je napao jednog kolegu, pa je u pomoć pozvana Žandarmerija, kako bismo mogli da uđemo i u pomoćne prstorije – ispričao je Isaku.

Svedok Nemanja Đorić rekao je da je prilikom povratka kući te večeri, oko 21 sat, sreo osobu s fantomkom na glavi, u crnim farmerkama i sivim patikama, koja nije imala ništa u rukama.

– Ta osoba je po konstituciji bila niža i mršavija od Marića, koga inače poznajem – naveo je, dodajući da je dva-tri minuta kasnije čuo dva-tri pucnja.

Prema rečima Elme Bjelice, 12. marta pre tri godine, u 22:20h, ona i suprug su čuli pucnjavu, ali nisu proveraili šta se dešava. Ujutru su videli da je neko pucao u njihov automobil na parkingu.

Nastavak suđenja je odložen na neodređeno vreme, jer će Marić biti podvrgnut dodatnom psihološkom veštačenju.

Podsetimo, pucnjava je počela 12. marta 2015, a na meti se našlo pet kuća i dva automobila. Hici su ispaljeni iz pištolja, a samo u jednom slučaju korišćena je automatska puška.

Na početku suđenja u Višem sudu, u februaru, on je izjavio da će se braniti ćutanjem. Postupak je najpre vođen pred Osnovnim sudom, ali je u septembru 2017. prešao u nadležnost Višeg suda, jer je zbog izmene Krivičnog zakona i povećanja zaprećene kazne za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja nadležna viša sudska instanca. Sada je za to krivično delo predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay