Početna Crna hronika Suđenje za pokušaj iznude od fudbalera Vojvodine: Devojka igrača tvrdi da joj...

Suđenje za pokušaj iznude od fudbalera Vojvodine: Devojka igrača tvrdi da joj se bivši momak svetio

0

Glavni pretres u suđenju D. B. (31) iz Novog Sada, koji se tereti za pokušaj iznude od fudbalera Vojvodine M. D. prošle godine, nastavljen je u Višem sudu.

Okrivljeni je priveden uz jako obezbeđenje s dugim cevima, u fantomkama, iz pritvora u kojem je od početka februara, piše Dnevnik.

On se do otvaranja pretresa prošlog meseca, kada je negirao krivično delo, branio ćutanjem.

Nekoliko svedoka je dalo iskaz na jučerašnjem ročištu, a najupečatljiviji, koji je trajao više od dva sata, dala je devojka oštećenog.

Devojka oštećenog J. M. juče je izjavila da je u jednom periodu bila u emotivnoj vezi paralelno s njenim momkom sa statusom oštećenog M. D. i njenim direktorom G. B, koji je 27 godina stariji od nje. Kazala je da je problem nastao kad je rekla da napušta i firmu i direktora, a da je on izmislio fudbalerov dug jer je bio ljubomoran.

“Kada sam saopštila odluku o raskidu, a M. D. prethodno sve ispričala, on mi je kazao da imam tri minuta da napustim posao, bio je ljut i zamerio mi je to uz reči da mi je mnogo toga učinio, a da sam ga ja zbog jednog M. D. ostavila. Pri tome je spominjao da sam neki dokument – račun predala knjigovodstvenoj agenciji bez njegovog znanja, dok sam radila poslednjih nekoliko dana dok su mi tražili zamenu”, poručila je juče J. M.

Dodala je da se firma bavila izgradnjom objekata, ali nijedan projekat nije rađen tih godina dok je ona bila tamo.

“Uložili su 400.000 evra u transakcije s kripto-valutama i s hartijama od vrednosti, za te dodatne poslove i za praćenje berze dobijala sam, osim plate, proviziju od 100 do 500 evra mesečno, u zavisnosti od zarade. Oni su, u isto veme, dobijali nekad i više od pomenute uložene sume na mesečnom nivou. Uz to, uzimali su i kirije za lokale. Kada su me saslušavali u finansijskoj policiji, nazvao me je bivši direktor G. B. i kazao da je bolje da začepim gubicu, da ne pričam o firmi sve što znam jer ću proći gore od M. D. Novac u vezi s firmom je uplaćivan na moj tekući račun da bi se prikazala manja dobit zbog poreza”, navela je devojka, prenosi Dnevnik.

Ona je navela da priznaje da je za nešto kriva i da je spremna da za to odgovara pred zakonom jer je na to pristala, ali da M. D. nema veze s dugovima koje oni njemu pripisuju.

Po optužnici, opravdano se sumnja da je okrivljeni, od kraja decembra prošle godine do početka februara ove godine, u Novom Sadu i Futogu, u nameri da sebi i drugome pribavi imovinsku korist od 40.000 evra, pretnjama pokušao da iznudi novac.

Navodno je rekao oštećenom da su on i njegova devojka dužni istoj firmi nekoliko hiljada evra, te da taj dug na štetu svoje imovine mora da vrati. U slučaju da ne vrati, ako bude morao, oštećenom će polomiti noge “tako da neće moći da igra fudbal”.

Kazao je da ako nema novca, treba da proda kuću ili uzme pare na kamatu. Iako je oštećeni rekao da on nema nikakav dug prema bilo kome, orkivljeni je nastavio s pretnjama i telefonskim i ličnim kontaktima. Rekao je oštećenom da će, ako ne vrati dug, stvari krenuti drugačijim tokom uz reći: “Pa ako nećeš, brate, tako odu nogice, brate, pa ćeš videti”.

Oštećeni je, ipak, okrivljenom u koverti predao 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, na ime nepostojećeg duga, čime je počinio krivično delo pokušaja iznude.

Nastavak suđenja zakazan je za 14. februar naredne godine, kada je predviđeno saslušanje preostalih svedoka i iznošenje završnih reči.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay