Početna Crna hronika Suđenje za pokušaj teškog ubistva: Novosađanin se seća svega, osim da je...

Suđenje za pokušaj teškog ubistva: Novosađanin se seća svega, osim da je izbo devojku nožem

0

Glavni pretres protiv Novosađanina S. B. (46), okrivljenog za pokušaj teškog ubistva i mučenje bivše devojke jula prošle godine, otvoren je u sredu u Višem sudu.

Žena je nakon pretrpljenog nasilja preminula u Urgentnom centru.

On je juče izjavio da je svestan dela pokušaja teškog ubistva, ali da nije hteo da ubije, a da drugo delo ne priznaje uz tvrdnju da je nije mučio, piše Dnevnik.
Optuženi se juče setio svega, osim samog ubadanja, dok je prethodno pred tužiocem imao u sećanju značajno više detalja – drugačijih od ovih koje je juče izneo.

Tada je ispričao da se seća da je “izbušio” velikim kuhinjskim nožem u njenom stanu S. S. i sebe, a posle toga ničega. U jučerašnjem dokaznom postupku, on je kazao da je 10. jula prošle godine došao na poziv svoje partnerke u njen stan i da ju je zatekao u veoma lošem stanju, fizičkom i psihičkom, slabu i izobličenu. To, navodno, nije bila retkost da ona usled anemije pada i povređuje se.

Naveo je da joj je tom prilikom “opalio” jedan ili dva šamara da bi se smirila, pa joj je predložio da je vodi u Urgentni centar, što je ona prvo odbila, a zatim i prihvatila. Sutradan je, navodno, došao da vidi kako je prošao pregled, onda je došlo do problema s ulaskom u njen stan, a potom, nakon prepirke i njenih uvreda, i do ubadanja nožem, koji se zatekao pored njenog kreveta.

“Kad sam došao sutradan kod nje po njenom izlasku iz bolnice da proverim kako je, a po dogovoru s njom, nije htela da me pusti unutra, što se ponekad i ranije dešavalo u svađama, pa sam provalio inače rasklimana vrata. Počela je da me vređa i govori razne gadosti, branio sam se i tada sam ugledao nož. Danas se sećam svega, sem uboda. Posle toga se sećam da sam se probudio izboden u bolnici”, ispričao je juče okrivljeni Bogdanović.

Prema optužnici, okrivljeni je 10. jula prošle godine zlostavljao S. S, vređao joj dostojanstvo, omalovažavao je i bio prema njoj nasilan i agresivan, stezao je rukama oko vrata i udario je tako da je pala i povredila se. Pri tome joj je govorio: “Ili ćeš biti moja ili ničija”. Sledećeg dana, on joj je u opisanoj situaciji nožem sa sečivom od 20 centimetara zadao tri ubodne rane i naneo joj povrede opasne po život, nakon čega je sebe ubo dva puta i takođe zadao ubode opasne po život, navodi se u optužnom aktu koji zastupa zamenica višeg javnog tužioca Ksenija Bašić.

Nastavak pretresa zakazan je za 14. novembar, kada će se saslušati sudski veštak za neuropsihijatriju i stručni savetnik odbrane iz te oblasti.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay