Početna Crna hronika Suđenje za prebijanje aktiviste Milana Vujića sredinom oktobra

Suđenje za prebijanje aktiviste Milana Vujića sredinom oktobra

0

Glavni pretres u slučaju napada na novosadskog aktivistu Milana Vujića početkom avgusta prošle godine zakazan je za 19. oktobar, kažu za 021.rs u Osnovnom sudu u Novom Sadu. Pretres je u devet sati, dodaju u Osnovnom sudu.

U ponedeljak, 9. avgusta biće tačno godinu dana otkako je okrivljeni I. R. napao Vujića na Bulevaru Evrope i naneo mu teške telesne povrede. Zbog tog krivičnog dela će mu se sada suditi, a nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog 17. marta ove godine.

Dvadesettrogodišnji I. R. priznao je da je napao mladića. Zbog zadobijenih povreda, Milan Vujić je bio hitno operisan u Kliničkom centru Vojvodine.

Osumnjičenom je ranije određena zabrana prilaska, sastajanja i komuniciranja sa napadnutim mladićem. Ova mera je u međuvremenu istekla, pratio je 021.rs.

Novosadski aktivista napadnut je kad se biciklom u večernjim satima vraćao sa treninga tog. 9. avgusta. Kao napadača Vujić je identifikovao svog prijatelja iz detinjstva I. R, a sada političkog aktivistu. Vujić je napadnut zbog, kako tvrdi, mišljenja koje je ranije izneo na Tviteru.

Inače, Vujić je krajem marta ove godine nekoliko sati saslušavan u policiji nakon tvita u kojem je citirao predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa o napadu na njegovu ćerku.

“Policajci su tražili da im dam informacije o tom događaju, i tek onda sam shvatio zašto sam na informativnom razgovoru”, rekao je tada Vujić.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen