Početna Crna hronika Suđenje za ubistvo Voje Škrbića počelo ispočetka

Suđenje za ubistvo Voje Škrbića počelo ispočetka

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je počeo ponovljeni glavni pretres protiv Miloša Buhe osumnjičenog za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića u centru Novog Sada 2014. godine.

Na današnjem glavnom pretresu pregledani su video snimci sa sigurnosnih kamera na kojima se jasno vidi kako pokojni oštećeni sedi za stolom kod šanka, a gosti sve vreme ulaze i izlaze, a u jednom trenutku prvookrivljeni Dušan Buha i drugookrivljeni Miloš Buha ulaze u lokal drugookrivljeni je prišao Škrbiću i počeo da razgovara sa njim potom je prvookrivljeni izvadio pištolj i pucao u pravcu oštećenog.

Nakon što je pregledao snimke okrivljeni je izjavio kako se pošto je čuo pucanj okrenuo i video prvookrivljenog da drži pištolj i viknuo „Ne“, te da je otišao iz lokala i da nije video da je pokojni oštećeni pogođen. Predsednik veća sudija Nataša Vojnović prihvatila je predlog odbrane za sinhronizacijom snimaka sa svih kamera sa mesta ubistva kako bi se izvršilo vremensko-prostorno veštačenje i zakazala naredno ročište za 27. novembar kada se očekuje nalaz veštaka.

Podsetimo, Vojislav Škrbić iz Kaća ubijen je 22. maja 2014. godine oko 21 čas u novosadskom restoranu “Gondola”. Za njegovo ubistvo Dušan Buha osuđen je na 18 godina zatvora, a drugookrivljenom Milošu Buhi optužnicom koju zastupa zamenica VJT-a Ksenija Dajanović stavlja se na teret da je pomogao u ubistvu tako što je po ulasku u lokal prišao oštećenom i počeo da razgovara sa njim i time pružio priliku prvookrivljenom da puca u njega.

Na ranijem pretresu okrivljeni je izjavio da nije svojim telom zaklanjao Dušana Buhu i da nije znao da su Škrbić i Duško (misleći na Dušana Buhu) u zavadi, te da je to znao do ubistva ne bi ni došlo i dodao je da je kritičnog dana bio veoma pijan jer je saznao da će postati otac. Njegovu izjavu potvrdili su i svi svedoci koji su saslušani na prethodnom glavnom pretresu.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay