Početna Crna hronika Sutra presuda meštaninu Temerina za pokušaj ubistva supruge

Sutra presuda meštaninu Temerina za pokušaj ubistva supruge

0

Suđenje G. B. (61) iz Temerina, okrivljenom za pokušaj teškog ubistva svoje supruge, s kojom ima šestoro dece, završeno je juče u novosadskom Višem sudu.

Okrivljeni se u istrazi branio ćutanjem.

U jučerašnjoj završnoj reči zamenik tužioca Milorad Trošić ostao je pri optužnici i rekao da je optuženi izneo odbranu u suprotnosti sa nalazima sudskog veštaka.

“On je rekao sinu da je ubio majku i da, ako ostane živa, oni podele imovinu tako da njoj ništa ne pripadne. Utvrđeno je da je tog dana oštrio nož u firmi. Smatram da je pokušao da izvrši ubistvo iz niskih pobuda, nakon rasprave oko razvoda i podele imovine”, naveo je Trošić.

Oštećena J. B. je rekla da nema nameru da ponovo živi sa okrivljenim i da mu ne veruje, dok je potom okrivljeni rekao da se izvinjava svojoj “ženici” i da se jako kaje zbog onoga što se desilo.

Branilac okrivljenog, advokat Nestor Avramov, naveo je u završnoj reči da nije utvrđena namera branjenika da počini navedeno delo i da se radi o nanošenju teških telesnih povreda.

Po optužnici, okrivljeni je 15. jula 2017. godine, oko 16 časova, u kuhinji porodične kuće, bitno smanjene sposobnosti da shvati značaj dela i da upravlja svojim postupcima, nakon prepirke oko podele imovine i razvoda braka, svoju suprugu J. B. ubo mesarskim nožem i naneo joj povrede opasne po život.

Do sukoba između okrivljenog i oštećene došlo je nakon njenog povratka iz inostranstva, gde je bila kod njihove ćerke. Navodno, okrivljeni je tom prilikom tražio da podele imovinu na jednake delove, a zatim da se razvedu. U tom trenutku ona to nije htela, jer je želela da sazna kako to zakon reguliše i razgovara sa advokatom.

Objavljivanje presude zakazano je za četvrtak, 17. januar.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay