Početna Crna hronika Sutra presuda meštaninu Temerina za pokušaj ubistva supruge

Sutra presuda meštaninu Temerina za pokušaj ubistva supruge

Suđenje G. B. (61) iz Temerina, okrivljenom za pokušaj teškog ubistva svoje supruge, s kojom ima šestoro dece, završeno je juče u novosadskom Višem sudu.

Okrivljeni se u istrazi branio ćutanjem.

U jučerašnjoj završnoj reči zamenik tužioca Milorad Trošić ostao je pri optužnici i rekao da je optuženi izneo odbranu u suprotnosti sa nalazima sudskog veštaka.

“On je rekao sinu da je ubio majku i da, ako ostane živa, oni podele imovinu tako da njoj ništa ne pripadne. Utvrđeno je da je tog dana oštrio nož u firmi. Smatram da je pokušao da izvrši ubistvo iz niskih pobuda, nakon rasprave oko razvoda i podele imovine”, naveo je Trošić.

Oštećena J. B. je rekla da nema nameru da ponovo živi sa okrivljenim i da mu ne veruje, dok je potom okrivljeni rekao da se izvinjava svojoj “ženici” i da se jako kaje zbog onoga što se desilo.

Branilac okrivljenog, advokat Nestor Avramov, naveo je u završnoj reči da nije utvrđena namera branjenika da počini navedeno delo i da se radi o nanošenju teških telesnih povreda.

Po optužnici, okrivljeni je 15. jula 2017. godine, oko 16 časova, u kuhinji porodične kuće, bitno smanjene sposobnosti da shvati značaj dela i da upravlja svojim postupcima, nakon prepirke oko podele imovine i razvoda braka, svoju suprugu J. B. ubo mesarskim nožem i naneo joj povrede opasne po život.

Do sukoba između okrivljenog i oštećene došlo je nakon njenog povratka iz inostranstva, gde je bila kod njihove ćerke. Navodno, okrivljeni je tom prilikom tražio da podele imovinu na jednake delove, a zatim da se razvedu. U tom trenutku ona to nije htela, jer je želela da sazna kako to zakon reguliše i razgovara sa advokatom.

Objavljivanje presude zakazano je za četvrtak, 17. januar.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay