Početna Crna hronika Sve učestaliji napadi na vozače gradskog prevoza

Sve učestaliji napadi na vozače gradskog prevoza

“Pretučen vozač GSP-a”, “Za volanom dobio batine”, “Novi incident u gradskom prevozu” – samo su neki od novinskih naslova koji opominju na sve učestalije napade na vozače javnog prevoza. Poslednji se dogodio pre nekoliko dana kod Železničke stanice, kada su vozaču nanete lakše povrede.

Kod Železničke stanice, u popodnevnim nedeljnim časovima napadači su pokušali da oduzmu pazar od vozača, koji je tog dana saobraćao na liniji za Begeč. do težih povreda nije došlo, jer su mu u pomoć pritekle kolege iz preduzeća “Severtrans”.

,,Napadnuti vozač je uzoran radnik, a alarmantno je da je on fizički napadnut na svom radnom mestu. Srećom u momentu napada u vozilu nije bilo putnika, a policija je vrlo brzo izašla na lice mesta i uhapsila jednog napadača”, navodi se u saopštenju GSP-a.

Tokom prošle godine zabeleženo je 60 napada na vozače autobusa i taj broj je iz godine u godinu sve veći. Statistika kaže da ih je u Novom Sadu bilo četiri, a poslednji je bio na stajalištu linije 56. Ono što dodatno zabrinjava, jeste to što su napadi sve brutalniji. Bezbednost je vrlo često ugrožena i vozačima taksija. Oni koji su imali sličan problem, kažu da se incidenti uglavnom dešavaju noću.

Pitanje bezbednosti bi se prema njihovim rečima rešilo uvođenjem panik tastera, koji je povezan sa dispečerskim centrom i policijom, a u slučaju gradskog prevoza uz to kao jedan od načina vide i uvođenjem video nadzora u sve autobuse.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay