Početna Crna hronika Svedok se onesvestio na suđenju Cvijetiću za pokušaj ubistva

Svedok se onesvestio na suđenju Cvijetiću za pokušaj ubistva

U Višem sudu u Novom Sadu danas je nastavljeno suđenje Goranu Cvijetiću za pokušaj ubistva 2012. godine.

Pred sudskim većem kojim predsedava sudija Srđan Savić ispitana su tri svedoka – Aleksandar Janković, Bojan Tadejski i Branko Kovačević.

Janković i Tadejski su izjavili da su sa okrivljenim radili na poslovima obezbeđenja, ali da se nisu privatno družili. Prilikom svedočenja, Bojan Tadejski je, nakon pitanja tužioca da li mu je poznato da je neprijavljivanje gosta koji nosi oružje krivično delo, pao u nesvest dok svedok Jankovićć nije želeo da odgovori na ovo pitanje.

Branko Kovačević je izjavio da optuženog poznaje, budući da su iz istog mesta i da se sa njegovim pokojnim ocem družio, te da mu je okrivljeni u periodu od 7. do 12. maja pomagao u radovima na njegovoj kući.

Naredno ročište zakazano je za 17. septembar tekuće godine.

Podsetimo, Cvijetiću se optužnicom stavlja na teret da je 9. maja 2012. godine u ulici Miše Dimitrijevića kod broja 75, u bašti picerije “Aleksandar”, pokušao da liši života više osoba, ispalivši iz “škorpiona” 12 hitaca od kojih je jedan pogodio Nebojšu Tubića Žapca u glavu, nanevši mu pritom teške telesne povrede opasne po život.

Cvijetić je uhapšen 22. maja 2017. godine, nakon što ga je petočlana grupa otela o čemu smo ranije pisali. Njegov DNK uzet nakon otmice u bolnici poklopio se sa onim nađenim ispred picerije “Aleksandar” i na licu mesta nakon podmetanja bombe pod službeni automobil Tomislava Bokana, nekadašnjeg direktora JKP Urbanizam. Zbog oba ova dela, kao i nedozvoljenog nošenja oružja Cvijetić je osuđen na jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay