Početna Crna hronika Tri godine zatvora za ubistvo muža

Tri godine zatvora za ubistvo muža

presuda-sudijski-cekic

Vesna Zlatković osuđena je u ponovljenom glavnom pretresu u novosadskom Višem sudu, započetom u aprilu ove godine, na tri godine zatvora za ubistvo nožem Dragana Mićunovića iz Čeneja, počinjeno u julu 2013. godine u Gardinovcima.

Optužena je prvostepenom presudom osuđena na četiri godine zatvora, ali je u međuvremenu promenjena pravna kvalifikacija, tako da se ona sada teretila za ubistvo na mah, umesto, kao ranije, za teže krivično delo običnog ubistva.
Predsednik veća sudija Rade Kalajdžija je u obrazloženju presude naveo da je utvrđeno da je okrivljena u trenutku izvršenja dela bila smanjeno uračunljiva, da je bila u stanju rastrojstva jer je trpela porodično nasilje. Stoga je kazna i smanjena sa četiri godine na tri, a u izrečenu bezuslovnu kaznu uračunava se i vreme provedeno u pritvoru.
Vesna Zlatković (46) se u postupku sećala svega, osim samog čina ubistva. Govorila je da je Dragan Mićunović (60) sa kojim je živela, dosta pio, da je gotovo svaki dan bio pijan, ali i vrlo ljubomoran, što su potvrdili i neki svedoci.
Prema navodima optužnice, 24. jula pretprošle godine uveče, Vesna Zlatković počinila je krivično delo u Ulici Petra Drapšina u Gardinovcima. Nakon svađe, a potom i fizičkog sukoba, tereti se da je ubila Dragana Mićunovića tako što ga je dva puta ubola kuhinjskim nožem u grudi, usled čega je on preminuo na licu mesta.

Autor: 021.rs