Početna Crna hronika Tri osobe poginule u saobraćajnoj nesreći

Tri osobe poginule u saobraćajnoj nesreći

saobracajna-nesreca-tanjug

Tri osobe su poginule, među njima i dečaci starosti osam i pet godina, a dve su teško povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 1.30 časova na autoputu kod Novog Sada, saznaje 021.rs.

Do nesreće je došlo kada je kamion makedonskih registracija oborio pešaka koji je stao ispred njega. U nameri da izbegne telo pešaka, vozač “mercedesa” austrijskih registarskih oznaka udario je najpre u ogradu, a zatim u zaustavljeni kamion, saopštila je novosadska policija.

Osim, za sada neidentifikovanog pešaka, poginulo je dvoje dece iz “mercedesa”, dok su povređeni vozač i suvozač u tim kolima. Poginula deca i vozač “mercedesa” su državljani Austrije, dok je četvrti putnik u automobilu sa područja Kosova i Metohije. Kamionom je upravljao makedonski državljanin N.D. (52).

Prema rečima Mirjane Bursać iz Hitne pomoći, tri osobe su preminule na licu mesta.

“Nastradala su dvojica dečaka starosti pet i osam godina i 45-ogodišnji muškarac. Povređena su još dva muškarca, u oba slučaja su u pitanju teške telesne povrede. Jedan muškarac srednjih godina je u besvesnom stanju prevezen na reanimaciju u Urgentni centar, dok je drugi bio u stabilnom stanju i on je prevezen na hirurgiju Urgentnog centra”, navodi dr Bursać za 021.rs.

Kako za 021.rs navode u Kliničkom centru Vojvodine, povređeni su A.D. (38) i P.D. (37). A.D. je zadobio višestruke povrede opasne po život i nalazi se u intenzivnoj jedinici Urgentnog centra, dok je P.D. takođe zadobio višestruke teške povrede, ali je on stabilnog stanja i nalazi se u poluintenzivnoj jedinici Urgentnog centra.

Nesreća se dogodila oko dva kilometra pre ulaska u Novi Sad, iz pravca Subotice, a intervenisale su dve lekarske ekipe, vatrogasci i policija.

Javni tužilac i policija obavili su uviđaj, a u toku je rasvetljavanje svih okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće, navodi se u saopštenju.

Autor: 021.rs