Početna Crna hronika U kamionima novosadskih tablica zaplenjena rekordna količina marihuane

U kamionima novosadskih tablica zaplenjena rekordna količina marihuane

Na izlazu graničnog prelaza Gradina sprečen je pokušaj krijumčarenja rekordne količine marihuane, teške oko 1,4 tone.

Kako je saopštila Uprava carina, u pitanju je najveća ikad zaplenjena količina droge u jednom mahu na srpskim graničnim prelazima.

Droga se nalazila u dva kamiona novosadskih registarskih tablica. Oni su se nalazili u blizini graničnog prelaza Gradina, na parkingu motela “King”, gde su carinski i službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja – Odseka Niš započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama.

– Taktika krijumčara je bila da sačekaju na parkingu uplašeni od pojačane kontrole koja se sprovodi zbog permanentnog uništavanja lokatora – navodi se u saopštenju i dodaje da im to nije pošlo za rukom, jer su carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza poluprikolice.

Tom prilikom carinici su uočili da su one pregrađene i da se u duploj pregradi sa prednje strane pomenutih prikolica nalaze torbe pune marihuane.

Kontrola je potom nastavljena po nalogu Višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona (C7) u carinskoj ispostavi terminal Gradina, od strane pripadnika SBPOK-a iz Beograda i tom prilikom je potvrđena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge.

U kamionu novosadskih registarskih oznaka domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima je u samolepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 704 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma.

U toku je kontrola još jednog kamiona novosadskih registarskh oznaka u kome se takođe nalazi tovar marihuane i sumnja se da je reč o oko 600 kilograma te droge, navela je Uprava carina.

Za sada nema informacija o uhapšenima, a Ministarstvo unutrašnjih poslova se nije oglašavalo povodom ove zaplene.

Izvor: Tanjug/021
Foto: Ilustracija/Pixabay