Početna Crna hronika U Novom Sadu dogodilo se 20 ubistava za dve godine

U Novom Sadu dogodilo se 20 ubistava za dve godine

0

policija-60478063

U Novom Sadu se 2014. i godinu dana ranije dogodilo ukupno 20 ubistava, po 10 u svakoj, pišu Večernje novosti. Novosadska policija i dalje intenzivno traga za muškarcem koji je hicima iz pištolja ubio bračni par Opačić 28. februara petnaestak minuta posle ponoći, ispred zgrade u Ulici braće Dronjak 16.
Sasvim je izvesno da je Opačić, koji je izdržavao 15-godišnju zatvorsku kaznu u sremskomitrovačkom zatvoru, bio meta, a pretpostavka je da je Jasmina slučajna žrtva. Njihova venčana kuma, jedini je svedok ubistva.

Istraga se vodi u tri pravca, kako bi se odgonetnulo po čijem nalogu je nepoznati muškarac maskiran kapuljačom, ispalio smrtonosne hice, a pod policijskom “lupom” su osobe sa kojima je Opačić dolazio u konflikt pre nego što je 2003. godine uhapšen u akciji “Sablja”, dakle u vreme kada je, kako mu se pripisivalo, bio blizak i sarađivao sa zemunskim klanom.

Proverava se i mogućnost da li su neke nove narko-grupe htele njegovu likvidaciju, pre nego što je 2018. godine trebalo da se nađe na slobodi. Ne isključuje se ni mogućnost da se zamerio nekom u sremskomitrovačkom zatvoru.
Novosađanima je još u sećanju ubistvo Radenka Popovića (31) iz Kaća, u koga je ispaljen rafal iz automatske puške 19. avgusta 2013. godine na uglu ulica Ilije Birčanina i Kopernikove. Po načinu kako je učinjeno, umnogome je podsetio na “sačekuše” s početka dvehiljaditih.

Ni posle pet godina, nepoznato je ko je povukao obarač na oružju i ispalio hitac koji je 27. marta 2010. na Bulevaru Jaše Tomića usmrtio tekstopisca Velibora Vučurovića (31) iz Novog Sada, dok je šetao ulicom. Po dosadašnjoj istrazi, najizvesnije je da je neko iz jedne od zgrada na tom Bulevaru, slučajno ispalio metak koji je usmrtio mladića.
Policija još traga i za napadačem na Ivanu Bogićević (32) iz Ledinaca, na koju je 5. februara zasad nepoznati napadač ispalio oko 30 metaka iz automatske puške. U “pasat” za čijim je volanom sedela žena, u sačekuši u Sremskoj Kamenici, rafal je ispaljen iz gepeka drugog vozila koje joj je preprečilo put. Pretpostavlja se da je meta bio njen suprug.

Autor: Večernje novosti