Početna Crna hronika U Novom Sadu uhapšen begunac sa Evropske liste najtraženijih

U Novom Sadu uhapšen begunac sa Evropske liste najtraženijih

0

Hrvatski državljanin sa Evropske liste najtraženijih begunaca, tridesetosmogodišnji Bojan Dragičević, uhapšen je u Novom Sadu, nakon petogodišnje potrage, saopšteno je iz hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

MUP Hrvatske, u saradnji sa srpskom policijom i Policijskom upravom Novi Sad, uspeo je da locira jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca i on je u četvrtak uhapšen na području Novog Sada. Dragičević je u dva navrata opljačkao banku u Šibeniku, a begunac je iz zatvora.

On je 2005, za manje od mesec dana, sa saradnicima, dva puta opljačkao istu poslovnicu banke u Šibeniku, usred dana, sa plastičnim pištoljem. Oba puta je pobegao i uspešno se skrivao do 2012. godine, kada je uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj, navode iz MUP-a.

Zbog razbojništva osuđen je na četiri godine i dva meseca zatvora, te je upućen u zatvor Lepoglava. Nakon godinu i po dana uspeo je da pobegne iz najstrože čuvanog dela, ali je istog dana u popodnevnim satima pronađen i vraćen u zatvor. U aprilu 2014. godine, premešten je iz Lepoglave u zatvor u Puli iz kojeg je, nakon samo četiri meseca, pobegao, preskočivši zid i od tada je bio u bekstvu.

Ovaj begunac se nalazio se “European most wanted” listi od 2016, odnosno od samog početka objavljivanja liste, na kojoj su najtraženiji begunci Evrope, s obzirom da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.

Od 2014. aktivno se tragalo za njim, pa je ostvarena policijska saradnja sa FAST jedinicom Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a RS (BiH), kao i sa FAST jedinicama Slovenije, Austrije, Švedske, Holandije i US Marshals service.

Operativnom policijskom saradnjom i pravovremenom razmenom informacija prikupljena su saznanja da bi mogao da se krije na području Srbije ili Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju hrvatskog MUP-a. Zatim je lociran na području Srbije, odnosno Novog Sada, gde je i uhapšen.

Izvor: 021/Hina
Foto: Screenshot